بررسی تاثیر مکمل گلوتامین در مقایسه با ایزو وی بر علائم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال عملکردی شایع روده می باشد که با وجود بار سنگین اقتصادی و روانی و کاهش شدید کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به این سندرم، متاسفانه هنوز درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. با توجه به این که گلوتامین قادر به کاهش نفوذ پذیری بیش از حد روده و همچنین تغییر در فلور میکروبی روده می باشد و احتمالا موجب بهبود عملکرد سد روده ای و جمعیت میکروبی دوست دار روده می گردد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل گلوتامین در مقایسه با پروتئین ایزو وی بر علایم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر صورت گرفت.

مواد و روش ها

این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور با 42 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر 18 تا 70 سال از هر دو جنس زن و مرد به مدت 6 هفته انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه، مکمل گلوتامین و گروه دیگر مکمل ایزو وی را به صورت 5 گرم سه بار در روز مصرف نمودند. امتیاز شدت علایم بالینی و کیفیت زندگی داوطلبان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.

یافته ها

امتیاز کل شدت علایم بالینی (015/0=p)، تکرر درد های شکمی (028/0=p) و نارضایتی از عادات روده ای (001/0 = p) در گروه گلوتامین کاهش معنی داری نسبت به گروه مصرف کننده ایزو وی داشتند. به طوری که در گروه گلوتامین شدت علایم بالینی، تکرر دردهای شکمی و نارضایتی از عادات روده ای به ترتیب به میزان 178، 34 و 37 امتیاز نسبت به ابتدای مداخله کاهش یافتند.

نتیجه گیری

مکمل گلوتامین می تواند به عنوان یک درمان کمکی همراه با رژیم غذایی کم FODMAPs (الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی ال های تخمیرپذیر) برای تسکین بیشتر علایم پیشنهاد گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
19 تا 28
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2371220 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)