بررسی تحلیلی آینده سیاست های عربستان سعودی در قبال بحران سوریه، با تاکید بر رویکرد آینده پژوهی
پس از گذشت سال ها از شروع ناآرامی های سال 2011 در سوریه، بدون داشتن چشم اندازی شفاف از آینده تحولات در این کشور، امکان برنامه ریزی جهت مدیریت و اتمام این بحران وجود نخواهد داشت. در میان بازیگران متعدد و تاثیرگذار سطح منطقه ای، عربستان سعودی به سبب حضور پررنگ خود، از نخستین روزهای ناآرامی در سوریه و همچنین نفوذ نسبتا زیاد بر سایر کنشگران منطقه ای و داخلی، از اهمیت فراوانی برخوردار است. این نوشتار کوشیده است، ضمن ارایه تحلیلی جامع از روند اقدامات و رویکردهای پیشین عربستان در قبال بحران سوریه، آینده سیاست های این کشور را در قبال بحران سوریه ترسیم کند و بر مبنای اصول حاکم بر آینده پژوهی، محتمل ترین سناریو را برای آینده رویکرد عربستان در سوریه بدست آورد.
پژوهش حاضر از روش توصیفی - تحلیلی، رویکرد آینده پژوهی و روش سناریوسازی برای بررسی موضوع بهره می برد و سیاست عربستان در قبال تحولات سوریه، علل و اهداف اتخاذ این سیاست ها را از این رهگذر مورد موشکافی قرار می دهد.
سیاست های عربستان سعودی در قبال بحران سوریه، به عنوان یکی از عوامل اصلی تداوم این بحران در گذشته، حال حاضر و آینده شناسایی گردید.
این مقاله، با بررسی پیشران ها و عوامل بازدارنده موثر، ادامه روند تهاجمی فعلی که از طریق نوعی بازدارندگی شبکه ای دنبال می شود را به عنوان محتمل ترین سناریو برای آینده سیاست های عربستان در قبال بحران سوریه معرفی می کند.
-
نواندیشی در چارچوب مفهومی هیدروهژمونی (آب چیرگی)، با تاکید بر حوضه آبریز فرامرزی ارس
، یاشار ذکی*، زهرا پیشگاهی فرد، بهادر زارعی
مجله تحقیقات منابع آب ایران، بهار 1403 -
بررسی مقایسه ای دیپلماسی فرهنگی ایران و ترکیه در قفقاز جنوبی پس از فروپاشی شوروی
بهادر زارعی، *،
نشریه مطالعات سیاسی جهان اسلام، زمستان 1402 -
بررسی مقایسه ای دیپلماسی فرهنگی ایران و عربستان سعودی در آسیای مرکزی
محمدرضا دهشیری*، ،
نشریه مطالعات اوراسیای مرکزی، پاییز و زمستان 1399