ارائه الگوی مطلوب نظارت بر کارکنان فرماندهی مرزبانی ناجا (مورد مطالعه؛ فرماندهی مرزبانی استان کردستان)
نظارت به عنوان یکی از مولفه های حیاتی مدیریت سازمانی، نقش موثری در رشد و بالندگی سازمان و نیل به اهداف دارد. هر گونه خلل در این امر با پیامدهایی جدی برای سازمان همراه خواهد بود. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، دستیابی به الگویی مطلوب برای نظارت بر یگان های مرزبانی ناجا با تاکید بر استان کردستان است.
رویکرد اتخاذ شده در پژوهش حاضر، کیفی و از روش تحلیل مضمونی به میانجی ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته با تعداد 30 نفر از نخبگان و کارشناسان حوزه نظارت استفاده شد. انتخاب نمونه ها به صورت هدف مند و با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی انجام گرفت.
یافته ها حاکی از 22 مقوله محوری، ذیل 8 مقوله عمده تقویت زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی، حضور میدانی ناظران، دگردیسی در مکانیسم های نظارت، همه جانبه گرایی در نظارت ها، بازخوردگیری در نظارت ها، نظارت آموزش-محور، تقویت مقوله خودنظارتی و اخلاق مداری در نظارت است.
نتایج این پژوهش نشان داد که ارایه الگویی مطلوب برای نظارت بر یگان های مرزی در گرو دستیابی به شناختی کامل از شرایط موجود مرز در تمامی ابعاد، توجه ویژه به نقش تکنولوژی، بازنگری در چارت سازمانی، تبدیل نظارت به یک فرهنگ سازمانی فراگیر، محوریت قرار دادن آموزش در تمامی نظارت ها، توجه به اخلاق و اخلاق-مداری در نظارت ها، تشکیل تیم های تخصصی نظارت و پیگیری و توجه ویژه به مولفه های خودنظارتی است.
-
تحلیل پدیدارشناختی تجربه ماموران پلیس از خشونت کنش گرانه شهروندان در سنندج
جمال ادهمی*،
فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی، تابستان 1403 -
شناخت عوامل اثربخش آموزش مجازی سامانه شاد (شبکه آموزشی دانش آموزان) بر عملکرد دانش آموزان در دوران کرونا
*، یعقوب احمدی، ناهیده حسین پناهی، فاطمه فعله گری
نشریه آموزش و پرورش متعالی، تابستان 1402