مقایسه تطبیقی برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی ایران و استرالیا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

یکی از راه های بازنگری و بررسی برنامه های درسی، انجام مقایسه تطبیقی به منظور شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه موردنظر است. براساس مقررات آموزشی برنامه درسی پرستاری توانبخشی نیز توسط کمیته پرستاری درحال بازنگری و ارتقا است. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه تطبیقی برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی ایران و استرالیا انجام گرفت.

روش کار

این مطالعه تطبیقی بر اساس مدل معتبر بردی 1964 (Bereday) و در 4 مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه در ایران در سال 1399 انجام گرفت. در این مقایسه تطبیقی، برنامه های درسی دو کشور موجود در سایت دانشگاه های علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ایران و تاسمانیا (Tasmania) استرالیا به تفکیک  رسالت، چشم انداز، فلسفه و اهداف رشته، نحوه پذیرش، مشخصات و محتوای برنامه، استراتژی های اجرایی، نحوه ارزشیابی، نقش ها و وظایف دانش آموختگان توصیف شده و پس از همجواری و طبقه بندی اطلاعات، مقایسه و تفسیر انجام گرفت.

یافته ها

برنامه درسی پرستاری توانبخشی ایران و استرالیا علی رغم شباهت در رسالت، فلسفه و اهداف از تفاوت هایی همچون تفاوت در نحوه پذیرش دانشجو، طول مدت دوره، نوع اعتبار بخشی دروس، ساعات کارورزی، تنوع محیط های آموزشی، وجود واحد پایان نامه و همچنین وظایف و نقش های تعیین شده برای دانش آموختگان برخوردار است.

نتیجه گیری

مقایسه تطبیقی این دو برنامه تصویری از نقاط ضعف و قوت برنامه درسی پرستاری توانبخشی ایران برای طراحان آموزشی مشخص کرد. با تجدید نظر در نحوه پذیرش دانشجویان، متناسب سازی محتوا و نقش های تعیین شده با نیاز های بومی و به روز جامعه، ایجاد تنوع در روش های یادگیری فراگیر محور و توسعه و تجهیز مراکز و عرصه های توانبخشی می توان گام بلندی در بهبود کیفیت برنامه درسی ایران برداشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
22 تا 32
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2384799 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)