اثر بی ثباتی نرخ ارز و رژیم های تورمی بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت هم انباشتگی Panel FMOLS)
ارزیابی تاثیر بی ثباتی نرخ ارز و تورم بر درجه عبور نرخ ارز یکی از موضوعات مهم و اساسی در ادبیات اقتصاد پولی و بین الملل بوده و بخش عمده ای از مطالعات تجربی را در سال های اخیر به خود اختصاص داده است. از اینرو هدف اصلی مطالعه بررسی تاثیر بی ثباتی نرخ موثر اسمی ارز و رژیم های تورمی بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی طی سال های 2019-1990 می باشد. برای این منظور ابتدا به روش الگوی چرخشی مارکوف دو رژیم تورمی آرام یا ملایم و شدید به عنوان وضعیت های تورمی بهینه استخراج شد و در ادامه الگوی تجربی تحقیق به روش همجمعی حداقل مربعات کاملا اصلاح شده در داده های تابلویی برآورد گردید. نتایج تخمین رابطه تعادلی بلندمدت بیانگر این است که بی ثباتی نرخ موثر اسمی ارز و محیط های تورمی شدید تاثیر مثبت و معنی دار بر شاخص بهای کالاهای مصرفی در این گروه از کشورها داشته است. علاوه بر این، هزینه نهایی تولید شرکای تجاری تاثیر مثبت و تولید ناخالص داخلی تاثیر منفی و معنی دار بر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در بلندمدت دارند.
-
Presenting a model for predicting global crude oil prices based on artificial intelligence algorithm
Atefeh Heidari, Alireza Daghighiasli *, Ebrahim Abbassi, Marjan Damankeshideh
Journal of Petroleum Geomechanics, Autumn 2024 -
مدیریت عملکرد و تعیین شاخص های نگهداشت از دارایی مبتنی بر روش کارت امتیازی متوازن
*، فرناز یعقوبی، سعید رمضانی
فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، تابستان 1403 -
Comprehensive Evaluation of User-Centric Indicators for Digital Banking Implementation: A Case Study of Tejarat Internet Bank
Hossein Saadati *,
International Journal of Business and Development Studies, Autumn 2023 -
تحلیل رابطه ی شاخص های حکمرانی بر سرمایه گذاری در بخش نفت ایران و کشورهای منتخب
مهدی حسنی، نعمت فلیحی*، مرجان دامن کشیده،
نشریه تحولات سیاسی اجتماعی معاصر ایران، زمستان 1402