بررسی شیوع پره ترم لیبر در بیماران سرکلاژ شده به روش سرویکال در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

زایمان زودرس، از موارد مهم موربیدیتی و مورتالیتی نوزادی به حساب می آید. یکی از روش های جلو گیری از زایمان زودرس، سرکلاژ دهانه سرویکس می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فراوانی زایمان زودرس در بیماران سرکلاژ شده در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان انجام شد.

روش کار

در این مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته نگر که در طی سال های 96-1395 انجام شد، پرونده زنان باردار با تشخیص پره ترم لیبر که در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان به دلیل سابقه سقط 3 ماهه دوم و یا کوتاهی طول کانال سرویکس زیر 5/2 میلی متر تحت سرکلاژ قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) انجام شد.

یافته ها

فراوانی کل بیماران در بازه زمانی مورد مطالعه، 3152 پرونده بود که از این بین، فراوانی زایمان زودرس بدون در نظر گرفتن متغیر دیگر از جمله مصرف دارو، ناهنجاری جنینی، میزان مایع آمنیوتیک و سابقه جراحی 318 مورد (08/10%) بود. همچنین از کل 67 مادر با سرکلاژ، 43 نفر (2/64%) زایمان سرموقع داشته، اما 24 زایمان (8/35%) منجر به زایمان زودرس شد.

نتیجه گیری

در مطالعه حاضر زایمان های زودرس در کمتر از 50% جمعیتی که سرکلاژ شده بودند، ایجاد شده بود، اما همچنان شیوع بالایی از زایمان زودرس نسبت به جمعیت عمومی را نشان می دهد.

زبان:
فارسی
صفحات:
31 تا 36
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2388828 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)