بیمارستان های دوستدار سالمند، گامی به سوی ارتقاء سلامت سالمندان -یک مطالعه مروری
یکی از استراتژی های مهم و موثر در راستای ارتقای سلامت همه جانبه سالمندان ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان های دوستدار سالمند می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی ها و مولفه های مراکز درمانی دوستدار سالمند و نقش و اهمیت آن در ارتقاء سلامت سالمندان می باشد.
پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Magiran، Irandoc، SID PubMed, Google Scholar,Scopus, SienceDirect, بدون محدودیت زمانی با کلیدواژه های فارسی سالمند، بیمارستان، بیمارستان دوستدار سالمند و کلیدواژه های انگلیسی، Elderly friendly Hospital,Elderly,Hospital friendly Hospital Senior انجام شد. در جستجوی اولیه، 45 مقاله یافت شد که پس از بررسی معیارهای ورود و خروج، درنهایت 28 مقاله بر اساس مرتبط بودن با موضوع وارد مطالعه شدند.
طراحی محیط فیزیکی بیمارستان ها کاملا منطبق با شرایط و نیازهای مددجویان سالمند و اصول و مولفه های دوستدار سالمند نیست. در اغلب بیمارستان ها مراقبت ها و خدمات ارایه شده به سالمندان بر اساس اصول دوستدار سالمند نبوده و پرسنل کادر درمانی آموزش های لازم در زمینه مراقبت از سالمندان را دریافت نکرده اند و پرسنل متخصص در زمینه طب سالمندی در اغلب این مراکز وجود ندارد.
به منظور دستیابی به مراقبت های بهداشتی و درمانی دوستدار سالمند در مراکز درمانی و بیمارستان ها، به کارگیری راه کارها و ایجاد تغییراتی در ابعاد مختلف سیاست های مدیریتی، حمایتی، نظارتی و بهینه سازی، آموزش و تربیت کارکنان و فضای فیزیکی ضروری به نظر می رسد.
-
The relationship between fear of falling and frailty in older adults undergoing hemodialysis
Adeleh Hosseini, Zahra Fotokian, Zahra Jannat Alipoor *
Nursing and Midwifery Studies, Apr-Jun 2023 -
تاثیر مداخلات غیر دارویی بر اضطراب افراد کاندید کولونوسکوپی: یک مطالعه ی مروری
فاطمه لاریجانی، ، فاطمه شیرینکام*، سارا اسماعیل طالشیان، فاطمه جنت بوداغی
مجله سلامت و سالمندی خزر، بهار و تابستان 1402