شناسایی و اولویت بندی شیوه های نظارت برجرائم در فضای مجازی
جرایم فضای مجازی از چالش های ناجا است که نیازمند نظارت دقیق و علمی می باشد. با درک این مهم، هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی شیوه های نظارت بر جرایم در فضای مجازی می باشد.
تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که به شیوه پیمایشی اجراء گردید. جامعه آماری تحقیق کارشناسان صاحبنظر پلیس های تخصصی (رشته فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر)، به تعداد 43 نفر می باشد که به صورت تمام شمار عمل گردید. گردآوری داده ها با پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن تایید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 0.76 شد که پایایی قابل قبولی می باشد، جمع آوری گردید.برای اولویت بندی شیوه های نظارت بر جرایم فضای مجازی از آزمون فریدمن استفاده شد.
کلیه شیوه های نظارت بر جرایم فضای مجازی تایید و براساس آزمون فریدمن تقدم شیوه ها شامل شناسایی شیوه های 1) نظارت بر فعالیت مجرمین، 2) نظارت بر کانال های معاند، 3) نظارت بر کسب و کارها، 4) نظارت بر تبلیغات و 5) نظارت بر فعالیت سازمان های مردم نهاد در فضای مجازی می باشد.
پلیس فتا با شیوه های پیشنهادی این تحقیق می تواند نظارت موثری بر جرایم فضای مجازی داشته و با برخورد بهنگام با مجرمین، از بروز جرم در این فضا پیشگیری کند.