بررسی اثر ایمنی زایی واکسن کونژوگه آلژینات-اگزوتوکسین A علیه عفونت سودوموناس آئروژینوزا در مدل موش

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و اهداف

  سودوموناس آیروژینوزا پاتوژنی فرصت طلب بوده و آلژینات از مهم ترین شاخص های بیماری زایی آن است. هدف این مطالعه بررسی ایمنی زایی کونژوگه آلژینات سودوموناس آیروژینوزا با اگزوتوکسین A به عنوان کاندیدای واکسن در موش است.

مواد و روش کار

  برای تهیه آلژینات از سویه موکوییدی سودوموناس آیروژینوزا 6494و سویه استاندارد PAO1 برای جداسازی اگزوتوکسین A استفاده شد. آلژینات به وسیله رسوب دادن با اتانول سرد، دیالیز، هضم آنزیمی و کروماتوگرافی استخراج و برای افزایش ایمنی زایی، آنتی ژن به اگزوتوکسین A از ADH به عنوان فاصله گذار و EDAC به عنوان لینکر استفاده گردید. تست های تاییدی مشخص کرد که کونژوگه حاصل فاقد سمیت مشخص و تب زایی بود. چهار گروه موش BALB/c ماده (هر گروه شامل 15 موش) انتخاب شدند که گروه اول با ALG ، گروه دوم با D-ALG-ETA ، گروه سوم با ETA و گروه چهارم، به عنوان گروه شاهد با نرمال سالین واکسینه شدند. واکسیناسیون با سه دوز تزریقی با فواصل دو هفته ای انجام و پاسخ های آنتی بادی با روش الایزا برای IgG تام،IgG3 ، IgG2b IgG2a ، IgG1 در نمونه های سرمی اندازه گیری شد.

یافته ها

  پس از دومین و سومین تزریق، با ALG-ETA افزایش چشم گیری در میزان تیتر آنتی بادی ها بر علیه ALG-ETA در مقایسه با ALG خالص نشان دادند. در تزریق سوم نسبت به تزریق اول کونژوگه، تیتر آنتی بادی هایIgG2a, IgG2b, IgG, IgG1, IgG3 علیه آلژینات به ترتیب 9/2، 10، 5/2، 3 و 2/9 برابر افزایش یافت.

نتیجه گیری

 نتایج نشان می دهدکه ALG سودوموناس آیروژینوزا آنتی بادی های ضد ALG را در فرم کونژوگه با اگزوتوکسین A افزایش داده و می توانند یک ادجوانت مناسب به شمار بیایند.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 16
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2397806 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)