تاثیر اطلاعات نامطمئن بر تصمیم گیری کاربران در بازیابی اطلاعات
در این پژوهش بیان و تعریف مفاهیم اطلاعات و اطلاعات نامطمین یا اطلاعات نادرست و بیان ریشه ها و بسترهای شکل گیری اطلاعات نامطمین و تاثیر آن در تصمیم گیری کاربران در رفع نیاز اطلاعاتی خود و درنهایت وارد شدن در چرخه شکل گیری دانشی است که از این چرخه حاصل خواهد شد.
پژوهش حاضر از روش مطالعه مروری کتابخانه ای استفاده شده است و براساس پیشینه های مرتبط با موضوع مورد مطالعه انجام گرفت. در این پژوهش ابتدا به بیان مفاهیم موردنظر در مورد اطلاعات و اطلاعات نامطمین پرداخته شده و سپس بسترهای شکل گیری اطلاعات نامطمین و نقش آن در تصمیم گیری کاربران مورد بررسی قرار گرفت.
در عصر کنونی سرعت انتشار آنلاین اطلاعات نامطمین در تاریخ ارتباطات بی سابقه است. در دسترس نبودن یا فقدان منابع معتبر اطلاعاتی یکی از مهم ترین چالش های جوامع در قرن 21 است. این پدیده با ترکیبی از همه گیر بودن شبکه های اجتماعی، رسانه های آنلاین معتبر و ویژگی های پردازش اطلاعات انسانی تقویت می شود. اطلاعات، اطلاعات نادرست و اطلاعات مخرب هرکدام می توانند با توجه به وضعیت موجود و تفسیر گیرنده، وضعیت خاصی را برای افراد یا سازمان ایجاد کنند. منظور از اطلاعات نامطمین در این پژوهش، دو مفهوم اطلاعات نادرست و اطلاعات مخرب است.
کارایی اطلاعات، به کیفیت ارتباط و مفید بودن اطلاعات بستگی دارد. در صورتی که شرایط برقراری ارتباط موثر و دریافت اطلاعات مفید برای جستجوگران یا کاربران اطلاعات رخ بدهد، منجر به تصمیم گیری درست کاربر در انتخاب اطلاعات کاربردی و موردنیاز وی خواهد شد که به تولید دانش ضمنی و برقراری چرخه دانش کمک به سزایی خواهد کرد
-
تاثیر اعتماد سازمانی و انگیزه فردی بر انتقال دانش ضمنی کارکنان کتابخانه های عمومی
علی بیرانوند*، زهرا رفیعی، ، علی شجاعی فرد
نشریه علوم و فنون مدیریت اطلاعات، پاییز 1401 -
شناسایی دگرسنجه های تاثیرگذار بر میزان استنادات دریافتی در پایگاه اسکوپوس (مورد مطالعه: تولیدات علمی نویسندگان ایرانی در حوزه وب معنایی)
علی بیرانوند، ، فائزه دلقندی
نشریه پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، بهار 1400