بررسی گردشگری سبز و توسعه فرهنگی جوامع محلی با احیای میراث معماری صنعتی مازندران
هدف از این پژوهش شناسایی راهبردهای بهره گیری مجدد از میراث صنعتی استان مازندران، ثبت شده در فهرست میراث ملی، در توسعه جوامع محلی با رویکرد پایداری است. از این رو پژوهش با شناسایی مولفه های موثر در توسعه گردشگری سبز آثار میراث صنعتی مازندران، با تاکید بر میراث مشترک ایران و آلمان؛ به تاثیر هر یک بر توسعه پایدار پرداخته، راهکارهایی را برای تغییر کاربری تطبیقی آن ها پیشنهاد می دهد.
به کمک روش ای.اچ.پی به ارزیابی مولفه های اصلی پرداخته؛ و تهیه پرسش نامه و روش دلفی از تجربه متخصصان کمک گرفته شد. سپس با بررسی میراث صنعتی مازندران و با مقایسه موقعیت آن با موارد مشابه، مولفه های تاثیرگذار در انتخاب نوع بهره وری، اولویت بندی شد.
هریک از آثار میراث صنعتی مازندران مانند کارخانه پنبه بابل با 26.6 در صد، کارخانه نساجی قایم شهر با 21 درصد، راه ناصری با 20.6 درصد، پل فلزی چالوس با 16.8 درصد و پل لار با 15.5 درصد؛ رابطه میان توسعه گردشگری و توسعه جوامعی محلی را نشان می دهند.
معاصرسازی میراث صنعتی با اولویت توسعه پایدار اجتماعی و سپس با توسعه اقتصادی و زیست محیطی، سبب توسعه جوامع محلی می شود. رونق گردشگری سبز با مفاهیم چون ایجاد امنیت دسترسی، امکان فروش، عرصه بندی عمومی و خصوصی، استفاده بهینه از محوطه مخروبه، ایجاد کاربری چندمنظوره و ساماندهی واحدهای تجاری و همچنین توسعه فرهنگی با حفاظت از آثار، توسعه یکپارچه، و برگزاری فعالیت های فرهنگی در توسعه جوامع محلی مازندران نقش موثری خواهند داشت.
-
ارزیابی تاب آوری کالبدی بافت شهری با رویکرد مدیریت بحران به کمک نرم افزار GIS (نمونه موردی: هادی شهر بابلسر)
روح اله رحیمی*، فاطمه شعبانپور، آرین ایروانلو
نشریه مطالعات ساختار و کارکرد شهری، بهار 1404 -
مولفه های تاثیرگذار بر حس مکان و هویت از منظر شهروندان مطالعه موردی: پیاده راه عالی قاپو اردبیل
نسرین محمدی ایرلو، وحید حیدرنتاج*
نشریه مطالعات ساختار و کارکرد شهری، زمستان 1403 -
ارزیابی رابطه بین حس تعلق به مکان و تصویر ذهنی در بدنه های شهری، مورد مطالعاتی: خیابان امام خمینی اردبیل
نسرین محمدی ایرلو، *، وحید وزیری
نشریه معماری و شهرسازی آرمان شهر، بهار 1403 -
تاثیر منظر آیینی بر ذهنیت مردم در جهت ارتقاء گردشگری پل هفت چشمه و آیین نواوسی در اردبیل
نسرین محمدی ایرلو، وحید حیدرنتاج*
نشریه گردشگری فرهنگ، پاییز 1402