بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی کوتاه تجدیدنظر شده مقیاس عشق شفقت آمیز نسبت به بشریت
عشق شفقت آمیز می تواند در رفتارهای اجتماعی مناسب نظیر حمایت دخیل باشد. مقیاس عشق شفقت آمیز نسبت به بشریت برای سنجش این مفهوم ساخته شده است.
مطالعه فعلی با هدف تعیین ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی کوتاه تجدیدنظر شده مقیاس عشق شفقت آمیز نسبت به بشریت در جمعیت ایرانی انجام شد.
طرح این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی افراد بالای 18 سال در شهر کرمانشاه در سال 1400 بود که به صورت آنلاین در پژوهش حاضر شرکت کردند. در این پژوهش 510 نفر به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. جهت روایی همگرا از پرسشنامه ذهن آگاهی شناختی عاطفی تجدیدنظر شده فیلدمن و همکاران (CAMS-R) و روایی واگرا از پرسشنامه ترس از شفقت به دیگران گیلبرت و همکاران استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش همسانی درونی به شیوه آلفای کرونباخ و برای روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 و Lisrel نسخه 8/8 استفاده شد.
ضریب آلفای کرونباخ برای نمره کل مقیاس 87/8 بدست آمد. مقیاس کوتاه تجدیدنظر شده عشق شفقت آمیز نسبت به بشریت همبستگی مثبت معناداری را با مقیاس ذهن آگاهی شناختی عاطفی (0/139) تجدیدنظر شده و همبستگی منفی را با ترس از شفقت به دیگران (0/126-) نشان داد (0/005<p). همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ساختار تک عاملی از برازش مناسبی در جمعیت مورد مطالعه برخوردار است.
اعتبار و روایی نسخه فارسی کوتاه تجدیدنظر شده مقیاس عشق شفقت آمیز نسبت به بشریت در جمعیت ایرانی تایید شد. پژوهشگران و متخصصان سلامت روان می توانند از این ابزار به عنوان ابزاری کوتاه برای ارزیابی عشق شفقت آمیز در پژوهش ها و مداخلات درمانی استفاده کنند.
-
رابطه عاطفه مثبت و منفی با عملکرد روانی-اجتماعی در اپیدمی کرونا: نقش میانجی گری تاب آوری روانی
هدا لایق، وجیهه قربانی، ، محسن محمدپور، سمیرا گواهی*
نشریه رویش روان شناسی، اسفند 1400 -
ترس از شفقت به دیگران در همه گیری کرونا ویروس بر اساس ذهن آگاهی و آسیب شناسی روانی
لیلا الماسی، مهدی درخشانی*، ، عاطفه مقراضی، پریسا شاهرخی
نشریه رویش روان شناسی، بهمن 1400