جایگاه سکوت در فقه

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
سکوت درلغت عبارت است از خودداری از گفتن و حرف نزدن و خاموشی و در مفهوم حقوقی نیزسکوت یعنی عدم اعلان اراده صریح یا ضمنی امری است. از دیدگاه حقوقی سکوت جز درموارد استثنا منشاء اثر نمی باشد اصل براین است که عدم تاثیر سکوت دربیان اراده طرفین می باشد واین قاعده که سکوت اعم از رضاست درحقوق مدنی ایران منشاء اثر می باشد ولی درموارد استثنایی سکوت جایگزین اراده می شود ومنشاء اثر می شود. درفقه امامیه نیز سکوت به منزله عدم اعلام اراده می باشد ومنشاء اثر نیست مگر در موارد استثنایی مانند سکوت باکره در نکاح که در عقد نکاح مانند تمامی عقود متشکل از ایجاب وقبول است بنابر قول مشهور در آن ایجاب توسط زوجه وقبول توسط زوج اعلان می گردد، فقها سکوت دوشیزه در قبول وکالت در عقد نکاح بنابر قول اقوی دال بر اعلان رضایت وقبول می باشد که در اینجا بعنوان قرینه موجود عنوان کرده اند که حیا وشرم دختر باکره در نکاح برای اولین بار مانع از بیان صریح می گردد و این خود قرینه ای است که همراه سکوت دال بر رضایت می باشد، در این مقاله سعی خواهد شد مصادیق سکوت در فقه آیین دادرسی ایران با استناد به فقه امامیه مورد بررسی قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
62 تا 77
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2417403 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!