مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و مجازی مهارت های پایه شناختی در مراکز مراقبت روزانه توانبخشی ذهنی در دوره پاندمی کووید- 19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 سبک آموزش کودکان به ویژه کودکان کم توان ذهنی در طول همه گیری کووید-19 تغییر کرده است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و مجازی مهارت های پایه شناختی در مراکز مراقبت روزانه توانبخشی ذهنی در دوره پاندمی کووید-19 انجام شد.

مواد و روش ها

روش پژوهش حاضر، مطالعه طولی روند است. جامعه آماری کلیه کودکان مراجعه کننده به مراکز توانبخشی شهر تبریز بود. 30 کودک 6 تا 12 ساله تحت آموزش و توانبخشی به صورت در دسترس انتخاب شدند و نمرات این کودکان در زمینه توانایی های شناختی مرتبط با مهارت های پایه مورد بررسی قرار گرفت. ابزار مورد استفاده در این پژوهش چک لیست سنجش مهارت های پایه و مقیاس بهره هوشی وکسلر برای کودکان بود.

یافته ها

نتایج نشان داد که در سه فصل اول نمرات این کودکان پس از دریافت خدمات آموزشی و توانبخشی در دوره حضوری به طور معنی داری افزایش یافته است. اما با شیوع جهانی ویروس کرونا و مجازی شدن دوره آموزشی، نمرات به میزان قابل توجهی کاهش یافت. در نهایت با تلفیق آموزش حضوری و مجازی، مجددا روند حالت صعودی پیدا کرده است، اما شیب و سرعت افزایش نمرات همچنان کمتر از دوره های حضوری است.

نتیجه گیری

آموزش حضوری در مقایسه با آموزش مجازی و تلفیق این دو، در بهبود توانایی های شناختی مرتبط با مهارت های پایه کودکان موثرتر بود. توانمندی های مربیان و والدین در حوزه آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی باید متناسب با نیازهای ویژه این کودکان باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
12 تا 20
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2417499 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)