تعیین و پایش منحنی رشد و سطح زیرکشت محصول با استفاده از سری زمانی تصاویر ماهواره ای لندست 8 (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی استان قم)
مطالعات نشان می دهد بهره مندی از مساحت سطح زیرکشت و منحنی رشد محصولات برای کشورها حدود چند میلیون شغل جدید و میلیاردها دلار درامد ناخالص نصیب این کشورها کرده است که بیش از 50 درصد آن سهم کشاورزان بوده است. با توجه به منحنی رشد محصولات در 8 قطعه زمین که بر روی تصاویر لندست 8 اعمال شده است، محصول یونجه (105) دارای بهترین، شاداب ترین و کم استرس ترین پوشش گیاهی در بین محصولات بوده است و محصول یونجه (303) دارای کمترین سبزینگی در زمان اوج رشد پوشش گیاهی و همچنین دارای بیشترین ضریب تغییرات در منحنی رشد خود بوده است. برطبق نتایج به دست آمده از مساحت سطح زیرکشت محصولات از تصویر NDVI، دریافتیم که محصول گندم (304) دارای بیشترین اختلاف و محصول گندم (108) دارای کمترین اختلاف می باشد. کل مساحت این 8 قطعه زمین کشاورزی درسال 98 برابر با 775/82 هکتار است و با توجه به نتایج شرکت کشت و صنعت برابر با 89 هکتار بوده است به عبارتی مساحت محاسبه شده از تصویر NDVI اردیبهشت ماه سال 98 تنها حدود 7 درصد کمتر بدست آمده است.
-
ارزیابی تهیه نقشه های بزرگ مقیاس کاداستر زراعی با استفاده از تصاویر پهپاد بدون استفاده از نقاط کنترل زمینی (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی روستای خسبان)
سعید صادقیان*، ، فردین اثناعشری
فصلنامه فضای جغرافیایی، تابستان 1401 -
بررسی روش های محاسبه دمای سطح زمین از تصاویر ماهواره ای (مطالعه موردی استان قم)
سعید صادقیان، *، سید محمدرضا شادمانفر
فصلنامه فضای جغرافیایی، تابستان 1400