بررسی ارتباط افکار مزاحم (نشخوار فکری، نگرانی) با کیفیت خواب مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

تغییرات هورمونی دوران بارداری، سیکل خواب - بیداری و ساختار خواب را متاثر می سازند و منجر به اختلال خواب می شود. نشخوار فکری و نگرانی، دو مورد از افکار منفی هستند که می توانند بر کمیت و کیفیت خواب تاثیرگذار باشند و سبب اختلال خواب شوند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط افکار مزاحم (نشخوار فکری، نگرانی) با کیفیت خواب مادران باردار انجام شد.

روش کار

این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1398 بر روی 190 نفر از مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان انجام شد. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه های نشخوار فکری، نگرانی و کیفیت خواب بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم ا فزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های اسپیرمن و رگرسیون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها

در مادران باردار شرکت کننده در مطالعه، میانگین نمره کلی کیفیت خواب 60/5±57/2، نشخوار ذهنی 43/1±62/9 و نگرانی 37/3±52/33 بود. بر اساس نتایج آزمون اسپیرمن، بین تمام ابعاد کیفیت خواب و نمره کلی کیفیت خواب با نمره کلی نشخوار ذهنی و نگرانی ارتباط معکوس و معنی داری وجود داشت (001/0=p).

نتیجه گیری

بین افکار مزاحم نشخوار فکری و نگرانی با کیفیت خواب مادران باردار ارتباط معناداری وجود داشت بود. بدین منظور با بررسی مولفه های افکار مزاحم و ارتباط آنها با کیفیت خواب مادران باردار می توان گام موثری در جهت بهبود کیفیت خواب زنان باردار برداشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
80 تا 89
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2418703