افزایش سطح BDNF سرمی در پاسخ به تغییرات استروژن و نتیریک اکسید در زنان یائسه (اثر تمرینات مقاومتی با شدت متوسط)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

یکی از عوارض یایسگی عوارض عصبی و شناختی می باشد که در ارتباط با تغییرات استروژن می باشد. فعالیت بدنی به دلیل تاثیر مفید آن بر سیستم عصبی و شناختی در سالمندی، خصوصا از طریق عملکرد فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF)، در تحقیقات کاربردی اهمیت دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی با شدت متوسط بر سطوح سرمی استروژن، نتیریک اکسید (NO) و BDNF در زنان یایسه بود.

روش کار

در تحقیقی نیمه تجربی حاضر تعداد 28 زن یایسه ساکن شهر کرمانشاه به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه تمرین مقاومتی (14 = n)  و کنترل (14 = n) قرار داده شدند. تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و با شدت 55-45 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از مداخله خونگیری به صورت ناشتا انجام شد. برای بررسی داده ها  از آزمون های t وابسته و مستقل در سطح معناداری (05/0 > P) استفاده شد.

یافته ها

 نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین مقاومتی موجب افزایش معنی داری در سطوح سرمی استروژن (001/0 > P) و BDNF (001/0 > P) و NO (001/0 > P)  نسبت به گروه کنترل شد.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که تمرینات مقاومتی با شدت متوسط با افزایش استروژن و NO موجب افزایش سطح BDNF سرمی در زنان یایسه می شود و زنان یایسه می توانند با استفاده از این سبک تمرینات علاوه بر بهبود تغییرات هورمونی از مزایای تمرینات مقاومتی بر حفاظت عصبی سود ببرند.

زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 30
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2419784 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)