پروتکل مداخله ای-حمایتی و تاثیر آن بر تاب آوری و سواد رسانه ای در جامعه متاثر از طوفان رسانه ای (وابسته به روش پرتاب میان گرگ ها) (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه علوم انتظامی امین)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پژوهش حاضر، با هدف طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی و تاثیر آن بر تاب آوری و سوادرسانه ای در کارکنان دانشگاه علوم انتظامی امین، انجام شد. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و در گروه طرح های شبه آزمایشی با گروه گواه و آزمایش است.

روش

نمونه این پژوهش، 40 نفر از کارکنان دانشگاه علوم انتظامی امین بودند که به شیوه غیراحتمالی در دسترس، پس از اجرای آزمون های سواد رسانه ای و تاب آوری، گزینش و در دو گروه آزمون و کنترل، تقسیم شدند. ابزار گردآوری، مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون (2003) و سواد رسانه ای فلسفی (1393) بود. دستورالعمل طراحی شده، شامل کارگا ه های گروهی، به مدت ده جلسه و به صورت 2 جلسه در هفته، در پنج هفته متوالی بود که تنها برای گروه آزمون اجرا شد. برای آزمون اثربخشی دستورالعمل، از تحلیل کوواریانس و نرم افزارSPSS  نسخه 26 بهره گیری شد.

یافته ها

بر اساس نتایج، میانگین نمره های تاب آوری و سواد رسانه ای در گروه آزمایش، افزایش داشت و فرضیه های پژوهش مبنی بر اثرگذاری طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی، با احتمال 95 درصد تایید شد. 

نتایج

نظر به تاثیر معنادار طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی، بهره گیری از آن به منظور ارتقای تاب آوری و سواد رسانه ای کاربران، توصیه می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
161 تا 188
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2421262 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)