رابطه نقش جنسیتی با بیثباتی ازدواج: نقش تعدیل کنندگی جهتگیری در رابطه جنسی در مردان
هدف این پژوهش تعیین نقش تعدیل کنندگی جهت گیری در رابطه جنسی مردان، با بی ثباتی ازدواج بود.
پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مردان ساکن شهر تهران بودند که حداقل یک سال از زندگی مشترکشان گذشته بود. به این ترتیب، 150 نفر به روش نمونه گیری در دسترس از نقاط مختلف شهر تهران با مراجعه به مکان های عمومی و با توزیع پرسشنامه در فضای مجازی انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری در این پژوهش شامل پرسشنامه های بی ثباتی ازدواج بوث و همکاران (1983)، نقش های جنسیتی بم (1974) و جهت گیری در رابطه جنسی هاگز و اسنل (1990) بودند.
نتایج نشان داد که جهت گیری در رابطه جنسی، نقش تعدیل کنندگی در رابطه نقش های جنسیتی با بی ثباتی ازدواج دارد. بالا بودن جهتگیری مشارکتی در رابطه جنسی، کاهش بی ثباتی ازدواج را به همراه دارد. جهت گیری مبادلهای در رابطه جنسی، بالا بودن آن سبب افزایش بیثباتی ازدواج در مردان می شود. همچنین در جهت گیری توقع در رابطه جنسی، بالا رفتن آن افزایش بی ثباتی ازدواج در مردان را به همراه دارد (01/0=P).
نتایج پژوهش نشان داد در مردانی که جهتگیری توقع، مبادلهای و توقع در رابطه جنسی بالا بوده، افزایش نقشهای جنسیتی باعث کاهش بیثباتی می شود؛ اما در مردانی که جهتگیری مشارکتی و مبادلهای پایین بوده، افزایش نقشهای جنسیتی تغییری در میزان بیثباتی ازدواج ندارد.
-
پیش بینی بی ثباتی ازدواج براساس صفات تاریک شخصیت و الگوهای ارتباطی زوجین در افراد متاهل
علی قاسمی شیخ طبقی*،
فصلنامه خانواده پژوهی، بهار 1403 -
مقایسه اثربخشی درمان معناگرا و درمان وحدت مدار بر تاب آوری و کیفیت زندگی در مبتلایان به سرطان خون
مهین باجلان، *، رضا قربان جهرمی
مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی، بهار 1403