بررسی پارامترهای سرمی مختلف (گلوکز، سدیم، کلسیم و منیزیم) در کودکان بستری شده با علت تب و تشنج در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

به نظر می رسد عدم تعادل در الکترولیت های سرمی نقش مهمی در بروز تشنج ناشی از تب داشته باشند. هدف از پژوهش حاضر بررسی سطح سرمی گلوکز، سدیم، کلسیم و منیزیم در بیماران بستری شده به علت تب و تشنج در بخش اطفال بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از فروردین ماه سال1387 تا اسفند ماه سال 1397 بود.

روش بررسی

در این پژوهش گذشته نگر، پرونده پزشکی کلیه بیمارانی که در بازه زمانی مورد مطالعه شرایط ورود به پژوهش را داشتند مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران به همراه سطح سرمی سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گلوکز خون بیماران استخراج و ارزیابی شد.

یافته ها

300 کودک بر اساس معیارهای پژوهش وارد مطالعه شدند. 264 بیمار (88%) تشنج ساده و 36 بیمار (12%) تشنج کمپلکس داشتند. میانگین سطح سرمی سدیم، کلسیم، پتاسیم، گلوکز و منیزیم در بیماران مورد مطالعه در محدوده نرمال بود. از طرفی بین سطوح سرمی این متغیرها در دو گروه تشنج ساده و کمپلکس نیز تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. بر اساس نتایج محاسبات رگرسیونی، سابقه قبلی تب و تشنج در بیماران قدرت پیشگویی بروز تشنج کمپلکس را داشت (11/10-06/2: CI95%، 00/0=P، 5/4=OR).

نتیجه گیری

 سطح سرمی سدیم، کلسیم، پتاسیم، گلوکز و منیزیم بر بروز تشنج در بیماران مورد مطالعه تاثیری نداشت. از طرفی با توجه به بالا بودن ریسک بروز تشنج کمپلکس در بیماران با سابقه تب و تشنج قبلی می توان با اتخاذ تمهیدات لازم به مدیریت بهتر بیماری و کنترل آن کمک کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
128 تا 139
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2427778 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)