واکاوی عوامل اثربخشی تدریس برخط موفق در کلاس درس: تحلیل پدیدارشناسانه
در شرایط بحران کنونی، شیوع کرونا نظام آموزشی را تعطیل نموده، اما در دوران تعطیلی، آموزش و یادگیری تعطیل نشده و عدم حضور فیزیکی افراد مانع برقراری ارتباط آموزشی و تربیتی نشده است. همه این ها مرهون آموزش برخط (آنلاین) مبتنی بر فناوری اطلاعات است.
این پژوهش جستاری در تجربه زیستی مدیران مدارس کرمانشاه در سال تحصیلی 1400/1399 از تدریس آنلاین است. لذا تلاش شد با بهره گیری از روش کیفی عوامل اثربخشی تدریس برخط موفق شناسایی شوند. داده ها از طریق رویکرد کیفی و با روش پدیدارشناسانه و با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استخراج شد و از طریق کدگذاری و مقوله بندی تجزیه و تحلیل شده اند. نمونه گیری از روش هدفمند و از دسته متوالی بوده و در مجموع 13 نفر از مدیران خبره مدارس در زمینه تدریس آنلاین شرکت نموده اند. جهت اطمینان از اعتبار یافته ها سه نفر از شرکت کنندگان گزارش نهایی فرآیند تحلیل و مقوله های به دست آماده را بازبینی نمودند. و پایایی داده نیز توسط کدگذار دوم و خود کدگذار تایید شده است.
بر اساس یافته های پژوهش عوامل اثربخشی تدریس آنلاین موفق در 14 بعد دسته بندی شده که در مجموع دارای 48 مولفه و 325 کد بوده است.
اطلاعات ارزشمندی را برای مدیران، مدرسان و معلمان مراکز آموزشی فراهم آورد تا با اتخاذ سیاست های اصولی در خصوص آموزش الکترونیکی در جهت بهبود و ارتقاء کیفیت و اثربخشی آموزش آنلاین گام های اساسی بردارند.
-
بررسی عوامل موثر بر توسعه مهارت های خلاق در معلمان آموزش هنر عراق
حسنین علی موشنه، *، خضیر جاسم راشد المعموری، فریبا کریمی
نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش، پاییز و زمستان 1403 -
شناسایی عوامل موثر بر استقرار سازمان یادگیرنده پژوهش محور در آموزش و پرورش
بهاره رسولی تبار، فرامرز ملکیان*، ، محمدجواد کرم افروز
نشریه پژوهش در روش های آموزش، تابستان 1403