سیستمهای تراوشی در باکتری همراه گیاهان و نقش آنها در مقاومت دارویی چندگانه
یکی از مهمترین عناصر اکوسیستمهای گیاهی، باکتریهای همراه گیاهان میباشند. این باکتریها بصورت داخلی (اندوفیت) و یا به صورت خارجی (اپیفیت) در اندامهای مختلف گیاهان زندگی میکنند و تاثیرات متفاوتی در چرخه زندگی گیاهان دارند. این باکتری ها در محیط طبیعی خود پیوسته در معرض ترکیبات شیمیایی ضد میکروبی گیاهان یا مواد سمی تولید شده توسط دیگر میکروارگانیسم های قرار دارند. باکتریهای همراه گیاهان با روشهای گوناگونی به مقابله با این ترکیبات سمی میپردازند که یکی از این روشها استفاده از سیستمهای تراوشی است. در همه باکتریها نوعی مکانیسم تراوش فعال، مسیول انتقال و دفع مواد ضد میکروبی به خارج از سلول میباشد. این فرایند سلولی همراه با مصرف انرژی میباشد که انرژی آن از هیدرولیز آدنوزین تری فسفات (ATP) یا از شیب الکتروشیمیایی ایجاد شده در اثر انتقال یونهای سدیم یا هیدروژن به خارج از سلول تامین میشود. این پمپها، ناقلهای پروتیینی هستند که از روی کروموزوم یا پلاسمید کد میشوند و علاوه بر اینکه نقش کلیدی در مقاومت دارویی دارند، دارای عملکردهای فیزیولوژیکی دیگری نیز هستند. این مقاله نقش سیستمهای تراوشی در باکتریهای همراه گیاهی را مرور کرده و به طور مختصر ارتباط تنظیمگرهای رونویسی را با این سیستمها مورد بررسی قرار میدهد.
-
بررسی اثر بازدارندگی باکتری های اندوفیت با توان تولید اکسین، روی قارچ Diplodia bulgarica عامل بیماری شانکر سیب در استان آذربایجان شرقی
سمانه حق وردی، *، مهدی ارزنلو، ناصر علی اصغرزاد
فصلنامه مطالعات حفاظت گیاهان، تابستان 1403 -
بررسی اسیدهای چرب فسفولیپیدی و تری گلیسریدی لاروهای شب پره مدیترانه ای آرد، Ephestia kuehniella (Lepidoptera: Pyralidae)
محدثه زرین کلاه، رضا فرشباف*،
مجله زیست شناسی جانوری، پاییز 1402