تاثیر شدت های مختلف تمرین مقاومتی دایره ای بر گرملین-1، عامل بازدارنده مهاجرت ماکروفاژها و برخی شاخص های خطرزای قلبی -عروقی در مردان چاق
بافت چربی بیشتر در پی چاقی، با افزایش نشانگرهای التهابی همراه است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر شدت های مختلف تمرین مقاومتی دایره ای بر گرملین-1، عامل بازدارنده مهاجرت ماکروفاژها و برخی شاخص های خطرزای قلبی- عروقی در مردان چاق بود.
در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 44 مرد چاق انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (11 نفر)، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت پایین (11 نفر)، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت متوسط (11 نفر) و تمرین مقاومتی دایره ای با شدت بالا (11 نفر) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی با شدت های مختلف شامل تمرین دایره ای با شدت بالا (80 درصد 1RM)، تمرین دایره ای با شدت متوسط (60 درصد 1RM) و تمرین دایره ای با شدت پایین (40 درصد 1RM)، سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته بود. سطوح گرملین-1، MIF و نیمرخ لیپیدی (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) سرم با استفاده از کیت و به روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها به روش آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، آزمون تی وابسته و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 P< تجزیه وتحلیل شد.
12هفته تمرین مقاومتی دایره ای با شدت پایین، متوسط و بالا موجب کاهش معنادار با کاهش معنادار سطوح گرملین1 و MIF، کاهش معنادار سطوح کلسترول، تری گلیسرید و LDL-c و افزایش معنادار سطوح HDL-c شد (001/0=P).
به نظر می رسد تمرین مقاومتی دایره ای با شدت های مختلف و به ویژه شدت بالا می تواند عامل موثری به منظور مقابله با افزایش مشاهده در عوامل خطرزای قلبی-عروقی در افراد چاق باشد.