بررسی عوامل موثر بر سوگیری های شناختی تحلیلگران اطلاعاتی (با رویکرد عوامل شخصیتی)
ورود تجزیه و تحلیل اطلاعات در دستور کار پژوهش های دانشگاهی راه را برای تحقیق و بررسی در جامعه اطلاعاتی و همچنین گفتمان های اطلاعاتی بازگذاشته تا جایی که نقش سایر علوم دانشگاهی در جامعه اطلاعاتی بیشتر نمایان گردیده و یکی از این علوم، سوگیری های شناختی تحلیل گران می باشد. چرا که بعد سوگیری تحلیلگر در جامعه اطلاعاتی باعث گردیده تحلیل های اطلاعاتی هرروز چهره جدیدی به خود بگیرند و در سپهر اطلاعاتی نقشی مهم ایفا نمایند. نبود یک پژوهش مدون پیرامون شناسایی عوامل موثر بر سوگیری های شناختی در تحلیل گران اطلاعاتی باعث گردیده اکثر تحلیلگران در ارایه تحلیلی متناسب با واقعیت موجود دچار اشتباه شوند چرا که ابعاد ذهنی تحلیل گر در برداشت او از رخدادهای موجود باعث می شود که در این گونه تحلیل ها گاه ابعاد موجود نادیده گرفته شود به همین دلیل بعد سوگیری های شناختی در راستای شناسایی عوامل موثر بر آن که در ذهن تحلیل گر اطلاعاتی تاثیر می-گذارد به عنوان هدف این پژوهش در قالب عوامل موثر بر سوگیری های شناختی درتحلیل گران اطلاعاتی (با رویکرد عوامل شخصیتی) مورد بررسی قرار گرفت.
این تحقیق از لحاظ ماهیت و هدف «کاربردی» است و روش تحقیق کمی که به صورت توصیفی پیمایشی است که در آن محقق تلاش دارد اطلاعات را از روش کتابخانه ای و اسنادی و همچنین توزیع پرسشنامه (به عنوان ابزار تحقیق) بین جامعه آماری این تحقیق که به صورت هدفمند کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تحلیل اطلاعاتی و بررسی هستند توزیع گردید.
نتایج این تحقیق نشان داد که به ترتیب شاخص هایی از قبیل: خطای بد بینی؛ برخورد تعصب آمیز با موضوعات؛ و روحیه قضاوت و نتیجه گیری سریع، می توانند در تحلیلهای اطلاعاتی تاثیر منفی داشته باشند.
-
نقش آموزش ضابطان ناجا در اجرای دستورات مرجع قضایی و تاثیر آن بر دادرسی عادلانه
رقیه کسایی ازانی*،
نشریه پژوهش های حقوقی انتظامی، بهار 1400 -
نظم و امنیت هم راستا با تحول پلیس از زمان امام علی(علیه السلام) تاکنون
*، خسرو حبیبی، رضا غفاری
نشریه دانش انتظامی پلیس پایتخت، زمستان 1399