بهینه سازی میزان استخراج ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم (Ganoderma Lucidum) با روش غرقابی
گیاهان منبع فوق العاده ای از ترکیبات فنلی هستند که جزو مهمترین ترکیبات آنتی اکسیدانی به شمار می روند. با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی گانودرما لوسیدوم، بهینه سازی استخراج ترکبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی آن ضروری به نظر میرسد.
این تحقیق به منظور بررسی بهینه سازی شرایط استخراج عصاره از قارچ گانودرما لوسیدوم(Ganoderma Lucidum) بر میزان ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدانی آن به روش غرقابی انجام شد.
بدین منظور بررسی تاثیر سه متغیر نوع حلال (آب، متانول و ترکیب 50/50 درصد دوحلال)، زمان (12، 30 و48 ساعت) و دما (20، 30 و 40 درجه سانتی گراد) بر میزان استخراج ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی (ارزیابی فعالیت مهار رادیکال آزاد (DPPH) از قارچ گانودرما لوسیدوم به روش غرقابی انجام شد. از روش سطح پاسخ به منظور طراحی تیمارها و بهینه سازی شرایط استخراج استفاده گردید.
بالاترین میزان فنل کلmg/100g 08/21 و حداکثر ترکیبات آنتی اکسیدانی (پایین ترین میزان IC 50) 409/2 درصد در عصاره استخراج شده از گانودرما لوسیدوم به روش غرقابی در شرایط زمانی 48 ساعت، دمای 40 درجه سانتی گراد و استفاده از حلال متانول مشاهده گردید. نتایج بهینه سازی تکی و همزمان با هدف دستیابی به حداکثر میزان فنل کل (mg/100g 9944/20) و پایین ترین میزان IC 50 (1128/2 درصد) از عصاره استخراج شده از گانودرما لوسیدوم متعلق به زمان استخراج 48 ساعت، دمای40 درجه سانتی گراد و استفاده از حلال متانول بود. نتیجه گیری نهایی: شرایط بهینه برای دستیابی به حداکثر میزان ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی استخراج شده از عصاره گانودرما لوسیدوم در دمای 40 درجه سانتی گراد و زمان 48 ساعت و استفاده از حلال متانول می باشد.
-
Effect of Ganoderma Lucidum Extract on Rheological and Microbial Characteristics of UF-White Cheese During Ripening
Roghieh Sadat Mousavi, Leila Nateghi *, Mostafa Soltani, Elahesadat Hosseini,
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering, Oct 2024 -
Anti-inflammatory and Anti-nociceptive Effects of Teucrium orientale L. Ethanolic Extract in Experimental Animals
Peghah Fattollah Gol, , Zahra Mousavi *
Journal of Medicinal Plants and By-products, Spring 2024