بررسی شیوع و تنوع شکلی غضروف تریتیسهآ (Triticea) و اهمیت آن در اجساد ارجاعی به تالار تشریح تهران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

غضروف Triticea به علت قرارگیری آن در لبه لیگامان تیروهایویید ممکن است به هنگام کالبدگشایی گردن، با شکستگی شاخ فوقانی غضروف تیرویید اشتباه گرفته شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین وجود یا نبود این غضروف در حنجره و همچنین تنوع شکلی آن است تا پزشکان قانونی در هنگام کالبد گشایی در تشخیص شکستگی احتمالی شاخ فوقانی غضروف تیرویید دقت نظر بیشتری داشته باشند.

روش بررسی

در این مطالعه، 215 جسد (127مرد و 88 زن) با سن بالای 15 سال که برای تعین علت فوت، تحت معاینه و کالبد گشایی قرار گرفته بودند و ناحیه گردن آنها نیز مورد کالبد گشایی قرار گرفته بود، انتخاب شدند و از نظر وجود و یا فقدان غضروف تری تی سه آ و شکل آن مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها

در مطالعه حاضر 4/24درصد مردان و 2/18درصد زنان فاقد این غضروف در حنجره بودند، در 1/18درصد مردان و 6/21درصد زنان غضروف فقط در سمت راست و در 15درصد مردان و 2/10درصد زنان غضروف فقط در سمت چپ وجود داشت. در 5/42درصد از اجساد مردان و در 50درصد از اجساد زنان مورد مطالعه، غضروف در هر دو سمت مشاهده شد. نتایج نشان داد غضروف های کروی و استوانه ای بیشتر در مردان و غضروف های بیضوی بیشتر در زنان دیده می شوند.

نتیجه گیری

 همانند سایر مطالعات در برخی اجساد حاضر در این مطالعه نیز غضروف تری تی سه آ مشاهده نشد، اما در درصد قابل توجهی از اجساد این غضروف وجود داشت که می تواند درصورت کم دقتی در معاینه حنجره، به خصوص در مواردی که غضروف در یک طرف وجود دارد، با شکستگی شاخ فوقانی تیرویید اشتباه گرفته شود که ممکن است منجر به خطای بزرگی در تعیین علت فوت شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
229 تا 234
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2459907 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)