بررسی دلایل تفاوت در شدت عوارض ویروس کرونا در افراد مختلف: یک مطالعه مروری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

بیماری COVID-19 در اثر ویروس SARS-COV-2 ایجاد می گردد و به طور عمده بافت ریه را مورد تهاجم قرار می دهد. علاوه بر این، بافت های دیگر نیز مورد تهاجم ویروس قرار می گیرد. گزارش ها نشان داده اند که تظاهرات بالینی در بین بیماران کووید-19 از حالت بدون علامت تا علایم حاد تنفسی در ریه و بروز شوک سپتیک با تاثیر بر سیستم ایمنی در ارگان های دیگر متغیر است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی مکانیسم های مولکولی مرتبط با بیماری زایی SARS-COV-2 و ارتباط این مکانیسم ها با شدت تظاهرات بالینی گوناگون ایجادشده در بیماران بود.

مواد و روش ها

مقاله های منتشرشده توسط محققان در پایگاه های PubMed و Google scholar از سال 2019 تا 2021 براساس کلیدواژه های SARS-COV-2، COVID-19 و disease severity جمع آوری شد و مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج

پس از ورود SARS-COV-2  به درون بدن و فعال شدن سیستم ایمنی به دلایلی همچون افزایش تولید NET، استرس اکسیداتیو، فعال شدن مسیرهای مرگ سلولی شامل فروپتوز و درنهایت انفجار طوفان سایتوکاینی و پایروپتوزیز، شدت این بیماری تشدید می شود و مرگ ومیر افزایش می یابد. علاوه بر این، بیان مولکولی NLRP3 می تواند نقش عظیمی در ایجاد طوفان سایتوکاینی در بیماران مبتلا  داشته باشد که برخی از افراد بسته به سیستم ایمنی شان برای مقابله با ویروس  SARS-COV-2به دلیل تکثیر NLRP3 و افزایش سایر مکانیسم های مولکولی مخرب، مراحل مختلف از شدت بیماری را نشان می دهند.

نتیجه گیری

 افراد جامعه بسته به واکنش متفاوت سیستم ایمنی شان، شدت متفاوتی از بیماری کووید-19 را نشان می دهند. به نظر می رسد مکانیسم های سلولی و مولکولی گوناگون در افراد مبتلا فعال می شوند که بیان NLRP3 سهم عظیمی داشته باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
342 تا 352
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2467292 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)