بررسی رابطه کیفیت خدمات آموزشی مدرسه با موفقیت سیستم های یادگیری الکترونیکی با نقش میانجیگری رضایت ادراک شده دانش آموزان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیشینه و اهداف

یادگیری الکترونیکی به عنوان پیامد مستقیم ادغام فناوری و آموزش، به صورت یک رسانه قدرتمند یادگیری به ویژه با استفاده از فناوری های اینترنت پدیدار شده است. یادگیری الکترونیکی استفاده از فن آوری ارتباط از راه دور برای ارایه اطلاعات به منظور آموزش و یادگیری است که با توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات به الگویی جدید برای آموزش مدرن تبدیل شده است. کیفیت یادگیری الکترونیکی وابسته به اندازه یا میزانی است که فناوری، تعامل ها، محتوا و خدمات به یادگیرنده و یاددهنده اجازه می دهد تا مطابق با انتظارات خود در محیط یادگیری فعالیت کنند و رضایت به دست آورند. افزایش قابلیت های یادگیری الکترونیکی و امکان تحقق هدف های آموزشی از این طریق، در گروی درنظر گرفتن ابعاد و جوانب متعدد آن و توجه به عوامل تاثیرگذار در سیستم یادگیری الکترونیکی است. با استفاده از محتوای الکترونیکی طیف بیشتری از حواس دانش آموزان درفرآیند یاددهی- یادگیری درگیر شده و فرآیند یادگیری عمیق تر و اشتیاق دانش آموزان بیشتر می شود.  این پژوهش با هدف بررسی رابطه کیفیت خدمات آموزشی مدرسه با موفقیت سیستم های یادگیری الکترونیکی با نقش میانجی گری رضایت ادراک شده در میان دانش آموزان پسر ابتدایی ناحیه یک انجام گرفت.

روش ها 

روش تحقیق تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت انجام تحقیق، جزء تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را دانش آموزان پسر پایه پنجم و ششم ابتدایی ناحیه یک شهر مشهد به تعداد تقریبی 9000 نفر تشکیل دادند که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران، 369 نفر به عنوان حجم نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. روش نمونه گیری تصادفی در دسترس است. مهمترین ابزار تحقیق پرسشنامه است و پرسشنامه پژوهش برگرفته از تحقیق آل فرایهات و همکارانمی باشد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه در تحقیق آل فرایهات و همکاران  ارزیابی و مطلوب بودن آنها تایید گردید. در تحقیق آل فرایهات و همکاران ، میزان پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ %85 حاصل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های توصیفی و استنباطی از نرم افزار AMOS و SPSS استفاده گردید.

یافته ها

بر اساس یافته های حاصل از پژوهش می توان گفت رضایت ادراک شده اثر غیر مستقیم و میانجی در رابطه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی و سودمندی ادراک شده سیستم یادگیری الکترونیکی دانش آموزان دارد و همچنین اثر غیر مستقیم رضایت ادراک شده در رابطه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی و کاربرد سیستم یادگیری الکترونیکی دانش آموزان تایید شد.

نتیجه گیری

بررسی ها نشان می دهد؛ در صورتی که کیفیت خدمات آموزشی مدارس از ابعاد مختلف دارای کیفیت مطلوبی باشد و دانش آموزان بتوانند خودشان را با سیستم یادگیری الکترونیکی تطابق دهند، احساس سودمندی و ارزشمندی ادراک شده بیشتری خواهند داشت. هر چقدر دانش آموزان در خدمات آموزشی مختلفی (کیفیت فنی سیستم عالی، کیفیت معلم بروز و با دانش، کیفیت اطلاعات جامع و دقیق و پشتیبانی سیستم آموزشی) که دریافت می کنند احساس رضایت بیشتری داشته باشند، به احتمال بسیار زیاد از سیستم یادگیری الکترونیکی به عنوان کاربر، استفاده بیشتری می کنند.

زبان:
فارسی
صفحات:
591 تا 604
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2469867 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)