معماری منابع انسانی هوشمند: رویکردی ساختاری بر تحول دیجیتال شرکت های دانش بنیان
هدف پژوهش حاضر، معماری منابع انسانی هوشمند با رویکرد تحول دیجیتال است. با توجه به گسترش کارکردهای فناوری های تحول آفرین در کسب وکارها و رشد اقدام های دانشی، ضرورت طراحی یک مدل ساختاری برای موضوع تحول دیجیتال در سیستم های مدیریت منابع انسانی شرکت های دانش بنیان، در تعالی و زبدگی آنها نقش بسزایی ایفا می کند.
این مطالعه از نظر هدف، کاربردی توسعه ای است و با رویکرد پیمایش مقطعی اجرا شده است. برای شناسایی مقوله های زیربنایی معماری منابع انسانی هوشمند مبتنی بر تحول دیجیتال، از روش تحلیل مضمون و نرم ا فزار مکس کیودا و برای ارایه رویکرد ساختاری، از روش ساختاری تفسیری و نرم افزار میک مک استفاده شده است.
پس از تحلیل مضمون متن مصاحبه با 17 خبره از نخبگان دانشگاهی، مدیران منابع انسانی و مدیران تحول دیجیتال در شرکت های دانش بنیان، کدگذاری باز انجام گرفت و 245 کد شناسایی شد. در نهایت از طریق کدگذاری محوری، 3 مقوله فراگیر، 8 مقوله سازمان دهنده و 62 مضمون پایه مشخص شد که مقوله های فراگیر در قالب عوامل مدیریتی، عوامل فرایندی و عوامل منابع انسانی دسته بندی شدند.
بر اساس تحلیل های انجام شده، می توان گفت که راهبردهای معماری سازمانی، مدیریت منابع انسانی، فناوری محوری، مشارکت کارکنان و معماری منابع انسانی، بیشترین قدرت نفوذ در طراحی مدل ساختاری و همچنین، بیشترین قدرت اثرگذاری بر مدیریت دانش و یادگیری سازمانی را دارند و هوشمندسازی منابع انسانی از طریق توجه به این دو عامل قابل احصا است.
-
عوامل موثر بر بکارگیری مدیریت منابع انسانی پایدار در صنعت نفت
سیده اسما حسینی، علیرضا مقدم*، حسین دامغانیان،
نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، پاییز 1403 -
مسئولان و افزایش رضایت افکار عمومی در بحرانها
*، سید نوید رسولی
فصلنامه مدیریت بحران و وضعیت های اضطراری، پاییز 1403 -
بررسی عوامل موثر بر عملکرد محیطی شرکت های تولیدی شهر سمنان با تاکید بر نقش مسئولیت اجتماعی
*، حامد طاهریان
پژوهشنامه مدیریت اجرایی، بهار و تابستان 1403 -
فرا تحلیل پژوهشهای "روابط کارمند سازمان" و پیشایندهای آن
فاطمه علوی متین، *، حسن عابدی جعفری،
فصلنامه مطالعات مدیریت (بهبود و تحول)، تابستان 1403 -
طراحی و مصورسازی شبکه دانشی مطالعات بانکداری دیجیتال با رویکرد کتاب سنجی
فرشید فرخی زاده، عظیم زارعی*، ،
پژوهشنامه علم سنجی، بهار و تابستان 1403