بررسی فراوانی ژن های SHV، TEM و CTX-M در جدایه های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه در کودکان با عفونت مجاری ادراری (UTI) در شهر رشت
عفونت مجاری ادراری (UTI) یکی از شایع ترین عفونت ها در کودکان است که به سرعت در حال کسب مقاومت های بیشتری نسبت به داروهای ضد میکروبی در سراسر دنیا است. هدف از این مطالعه ارزیابی فراوانی ژن های SHV، TEM و CTX-M در اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه جداشده از عفونت مجاری ادراری در کودکان در بیمارستان 17 شهریور رشت بود.
در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 49 سویه اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه از بیمارستان 17 شهریور از شهر رشت جداسازی و به کمک روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. حساسیت و مقاومت سویه ها به آنتی بیوتیک ها به روش های کربی بور و براث دایلوشن تعیین گردید. برای ارزیابی فراوانی ژن های SHV، TEM و CTX-M در جدایه از روش PCR استفاده شد. برای آنالیز آماری از آزمون χ2 با کمک نرم افزار SPSS نسخه 19 بهره برده شد.
در این مطالعه، بیشترین مقاومت در جدایه های اشریشیا کلی به سفتریاکسون (9/88 درصد) و آمپی سیلین (5/81 درصد) و در جدایه های کلبسیلا پنومونیه به آمپی سیلین (5/95 درصد)، سفتریاکسون (3/77 درصد) و مشاهده شد. از 49 جدایه، 8/89 درصد جدایه ها دارای ژن SHV، 8/89 درصد جدایه ها دارای ژن CTX-M و 100 درصد جدایه ها دارای ژن TEM بودند.
به نظر می رسد که یکی از علل افزایش مقاومت چند دارویی در جدایه های بیمارستانی عفونت مجاری ادراری در رشت، افزایش انتقال ژن های پلاسمیدی بین این جدایه ها باشد.
اشریشیا کلی ، CTX-M ، کلبسیلا پنومونیه ، SHV ، TEM
-
بررسی سطح بیان miR-34a و miR-375 ی در گردش در پلاسمای افراد مبتلا به سرطان معده و افراد سالم در استان گیلان
طلوع بابایی همتی، *، فاطمه صفری
نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی، بهار 1402 -
تاثیرN-استیل سیستئین بر بیان ژن های MMP9 و TIMP2 در بافت کبدی رت های مواجهه یافته با کادمیوم
محمدمهدی جعفرزاده، *، احسان ابوطالب
فصلنامه محیط زیست جانوری، بهار 1401