تاثیر معنویت درمانی مبتنی بر مثبت اندیشی بر سلامت معنوی، سرسختی روان شناختی و اضطراب مرگ در زنان مبتلا به بتاتالاسمی ماژور
بیماران بتاتالاسمی ماژور در برخورد با عوارض آن از مشکلات روان شناختی رنج میبرند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر معنویت درمانی مبتنی بر مثبت اندیشی بر سلامت معنوی، سرسختی روان شناختی و اضطراب مرگ زنان مبتلا به بتاتالاسمی ماژور در شهرستان خرم آباد بود.
این پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری این پژوهش زنان مبتلا به بتاتالاسمی ماژور مراجعهکننده به بیمارستان شهید مدنی شهر خرمآباد در سال 1400 بودند که با روش نمونهگیری در دسترس 40 نفر از آنها انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش (20 نفر) و شاهد (20 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش 12 جلسه معنویت درمانی مبتنی بر مثبت اندیشی دریافت کرد. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای بهزیستی معنوی پالوتزین و الیسون، سرسختی روانشناختی کوباسا و اضطراب مرگ تمپلراستفاده گردید.
نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره نشان داد که معنویت درمانی مبتنی بر مثبت اندیشی، تاثیر معناداری بر بهبود سلامت معنوی (64/6 ± 50/41)، سرسختی روان شناختی (38/8 ± 15/50) و اضطراب مرگ (91/0 ± 45/6) زنان مبتلا به بتاتالاسمی ماژور گروه آزمایش داشته است (001/0 <p).
با توجه به نتایج پژوهش، مداخله معنویت درمانی مبتنی بر مثبت اندیشی موجب بهبود سلامت معنوی، سرسختی روان شناختی و اضطراب مرگ در زنان مبتلا به بتاتالاسمی ماژور گردیده است.
بتاتالاسمی ، معنویت ، درمان
-
مدل ساختاری طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک دلبستگی ناایمن با اختلال اضطراب اجتماعی: نقش واسطه ای حساسیت اضطرابی
مجتبی ندری، مسعود صادقی*،
فصلنامه روان شناسی بالینی، پاییز 1402 -
هم سنجی اثربخشی مدل یکپارچه حساس به فرهنگ و مدل شناختی رفتاری روی عملکرد جنسی و کیفیت رابطه زناشویی زنان دچار اختلال میل/ برانگیختگی جنسی
ندا قاسمی، *، مسعود صادقی
نشریه مشاوره و روان درمانی خانواده، بهار و تابستان 1401