بررسی میزان فراوانی پاتولوژی نرمال در بیماران جراحی شده با تشخیص آپاندیسیت حاد در شهرستان جیرفت
آپاندیسیت حاد از جمله علل شایع جراحی شکمی می باشد که عمدتا بر اساس تشخیص بالینی و تصویربرداری این تشخیص مطرح و تصمیم به عمل جراحی آپاندکتومی گرفته می شود، اما در برخی موارد نتایج پس از عمل نشان می دهد که آپاندیسیت وجود نداشته است که به اصطلاح به آن آپاندکتومی منفی یا نرمال گفته می شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان فراوانی پاتولوژی نرمال در بیماران جراحی شده با تشخیص آپاندیسیت حاد در بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت انجام شد.
این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع (توصیفی-تحلیلی) بود. 95 نفر از بیماران جراحی شده با تشخیص آپاندیسیت حاد در بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت در سال 1397 که به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده پزشکی بیماران استخراج شد و در چک لیست محقق ساخته ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی وآزمون تی مستقل و کای اسکویر، فیشر با نرم افزار آماری SPSS نسخه18 تجزیه و تحلیل شدند.
5/48 درصد شرکت کنندگان مرد و 5/51 درصد زن بودند. در 9 بیمار (5/9 درصد) آپاندکتومی نرمال مشاهده گردید. توزیع فراوانی آپاندکتومی منفی بر اساس سن بیماران مورد بررسی تفاوت آماری معناداری داشت و در سن 30 تا 50 سال شایعتر بود (027/0P=). سایر متغیرهای مورد بررسی ارتباطی با آپاندکتومی نرمال نداشتند.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آپاندکتومی نرمال در یک مورد از هر ده بیمار تحت عمل مشاهده می شود که نسبت به سایر آمار ارایه شده، نتایج مطلوب تری را در شهرستان جیرفت نشان می دهد. استفاده درست و منظم از روش های ارزیابی میتواند به طور قابل توجهی به کاهش نرخ آپاندیسکتومی منفی کمک کند.
-
Evaluation of the Effect of Demographic, Biochemical, and Lifestyle Variables on Incidence of Hypertension in the Last Five Years in Kerman: Findings From KERCADRS Cohort Study
, Hamid Najafipour, Moghadameh Mirzaee *
Journal of Kerman University of Medical Sciences, Sep-Oct 2024 -
میزان آگاهی، عملکرد و نگرش کارکنان زن مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان جیرفت در مورد غربالگری سرطان پستان در سال 1397
یاسین سهرنی، حمزه محمدی ساردو، اسما امیری دوماری، نیما کورکی نژاد، *
مجله طب اورژانس ایران، بهار 1401