چالش ها و قوت های اجرای فرایند اعتبار بخشی آموزشی بیمارستان ها از دیدگاه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی جهرم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

رویکرد جهانی به کیفیت مراقبت سلامت، منجر به تلاش برای مدیریت موثرتر منابع و خدمات با در نظر گرفتن افزایش هزینه ها، مزایای رقابتی در بازاریابی و ایمنی بیمار شده است. یکی از ابزارهای اصلی کیفیت مراقبت سلامت و بهبود آن، اعتبار بخشی است. این پژوهش با هدف بررسی چالش های اجرای فرایند اعتباربخشی آموزشی بیمارستان ها از دیدگاه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام پذیرفت.

روش کار

این مطالعه توصیفی- مقطعی با استفاده از روش سرشماری بر روی 51 نفر از کارکنان دخیل در اجرای اعتباربخشی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با استفاده از  پرسشنامه دو قسمتی متشکل از اطلاعات عمومی و حرفه ای کارکنان دخیل در اجرای اعتبار بخشی آموزشی و 27 مولفه برای سنجش نظرات کارکنان در خصوص اجرای فرایند اعتبار بخشی در بخش آموزش در شهرستان جهرم انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی (میانگین، درصد و انحراف معیار) انجام پذیرفت.

یافته ها: 

نتایج نشان داد که از 51 نفر کارکنان، 66 درصد زن و بقیه مرد بودند. میانگین نمره اجرای فرایند اعتباربخشی در دانشگاه 75/. ± 3/14 بود که تقریبا  در سطح متوسط قرار داشت. اکثریت کارکنان معتقد بودند که برنامه اعتباربخشی باعث پویایی و کارایی دانشگاه شده است و دارای بالاترین امتیاز بوده است. پایین ترین امتیاز به گویه "در برنامه اعتباربخشی، کارها و وظایف به طور منصفانه و عادلانه بین کارکنان دانشگاه تقسیم شده است"، داده شد.

نتیجه گیری:

 اصلاح روش ارزشیابی اعتبار بخشی می تواند اعتبار و قابلیت اعتماد به نتایج اعتبار بخشی بیمارستانی ایران را افزایش دهد. با توجه به تاثیر متقابل قوت ها و چالش ها بر یکدیگر، ضروری است برای آموزش و توسعه فرهنگ کار گروهی، تخصیص بودجه و برنامه ریزی و طراحی استراتژی در زمینه اجرای آن، ایجاد سیستم های اطلاعات مناسب، شفاف سازی اطلاعات و با تغییر نگرش کلی سازمان بسترسازی شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
47 تا 54
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2495848 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)