شناسایی و ارائه مدل موانع و چالش های تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

یکی از راه های پویایی علمی در هر کشور و توسعه علمی آموزش عالی و اعضای هیات علمی هر دانشگاه در سطح جهان، تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی می باشد. هدف این پژوهش شناسایی موانع و چالش های تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز و ارایه مدلی برای این موانع و چالش هاست.

مواد و روش

این پژوهش با بهره گیری از رویکرد کیفی انجام شده است و از روش تحلیل محتوای عرفی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA 2018 انجام شده است. در این پژوهش مشارکت کنندگان 15 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند و مصاحبه نیمه ساختاریافته با آن ها صورت گرفت و این مصاحبه ها تا رسیدن به حد اشباع داده ها ادامه یافت، بعد از هر مصاحبه، پژوهشگر به کدگذاری باز آن می پرداخت و پس از کدگذاری باز، کدگذاری محوری در دو مرحله انجام شده تا مقوله های اصلی شناسایی شدند. اعتبار این مصاحبه ها با استفاده از دو راهبرد تحلیل و بازبینی توسط مشارکت کنندگان و بازبینی توسط همکاران پژوهشگر صورت گرفت.

بحث و نتیجه گیری:

 نتایج تحلیل این پژوهش نشان می دهد که مدل موانع و چالش های تعاملات بین المللی شناسایی شده دارای چهار بعد اصلی موانع و چالش های فردی، موانع و چالش های سازمانی، موانع و چالش های ملی و موانع و چالش های فراملی می باشد. نتایج نشان داد که موانع فردی از سه مولفه (انگیزه کم اعضای هیات علمی برای داشتن تعاملات بین المللی، تسلط ناکافی اعضای هیات علمی به یک زبان بین المللی و ضعف توانایی ها و مهارت های علمی- پژوهشی اعضای هیات علمی)، موانع سازمانی از چهار مولفه (حمایت ناکافی ساختار دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی، حمایت ناکافی فرهنگ دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی، حمایت ناکافی مالی دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی و ضعف نیروی انسانی متخصص در بخش های مختلف سازمان)، موانع سازمانی از سه مولفه (فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و علمی) و موانع فراملی از دو مولفه (سیاسی و تحریم های بین المللی) تشکیل شده است. مدل پیشنهادی می تواند به عنوان یک مدل، مبنای شناسایی، اقدام و ارزیابی جهت رفع موانع و چالش های تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی و در راستای افزایش این گونه تعاملات، فراروی مسیولان ذی ربط قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
213 تا 230
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2498143 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!