خصوصیات اپیدمیولوژیک فوت شدگان ناشی از سوانح ترافیکی موتورسواری شهر دزفول در سال 1399
اگرچه آمار دقیقی از تعداد موتورسیکلت در سطح کشور وجود ندارد، اما ظاهرا به علت ماهیت غیر ایمن و افزایش روزافزون استفاده از آن، بروز سوانح ترافیکی مرتبط با موتورسیکلت در کشور بهسرعت رو به افزایش باشد، لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک حوادث ترافیکی منجر به مرگ در موتورسواران شهر دزفول انجام شد.
پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. جامعه آماری شامل فوتشدگان ناشی از حوادث ترافیکی با موتورسیکلت بودند که گواهی دفن آنها توسط پزشکی قانونی شهرستان دزفول صادرشده بود. نمونههای موردبررسی بهصورت سرشماری از آمار پزشکی قانونی و طی سالهای 1397-1394 انتخاب شدند. دادهها بهصورت محرمانه در چکلیستی محقق ساخته بدون ذکر نام متوفی وارد شد و سپس با استفاده از نرمافزار SPSS ویرایش 24 تجزیهوتحلیل شدند.
بیشترین قربانیان را افراد زیر 30 سال و کمترین افراد را 50-40 سالهها تشکیل میدادند. علت مرگ در 63.8 درصد موارد ضربه به سر، 26.2 درصد مولتیپل تروما، 5.7 درصد خونریزی و 4.3 درصد سایر علل بود. بیشتر فوتیها مربوط به مردان و ناشی از سوانح ترافیکی مربوط به شهریور، مهر و آبان بود. همچنین 50.4 درصد حوادث در شهر و 49.6 درصد حوادث در جادههای برونشهری اتفاق افتاده بود.
نتیجهگیری:
اکثر حوادث ترافیکی در موتورسواران مربوط به گروه سنی جوانان میباشد، بنابراین توجه به این گروه در جهت کاهش تلفات اهمیت زیادی دارد. لذا بایستی فرهنگسازی مناسب صورت پذیرد و با وضع و اجرای سختگیرانه قوانین، اقداماتی جهت کاهش رخداد سوانح انجام شود.
-
ارزیابی وضعیت بدنی و میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از روش REBA وROSA درکارکنان بیمارستان گنجویان دزفول
انسیه السادات عالمشاه، زهرا میلاسی*، ، یاسین مرادی مهر، پریا صباغیان
نشریه طب کار، تابستان 1402 -
پیامدهای سوانح ترافیکی منجر به جرح و بستری در موتورسواران دزفول
*، محمدامین اقتداری، علی شوش، آرمین تاج فر
نشریه ابن سینا، بهار 1402