بررسی حقوقی - زیست محیطی تاثیرات فعالیت های انسانی با رویکرد معدن کاوی در بستر دریاها
مواد معدنی موجود در طبیعت از ارزشمندترین ثروتهای زمین می باشندکه با توجه به محدودیت این منابع در خشکی و پراکندگی ناهمگون ان در کشورهای مختلف ، همواره بین دول مختلف در عرصه جهانی بر سر کسب و بهره برداری از این منابع رقابت وجود داشته است . چرا که چرخهای اقتصاد و تولید وابسته به تامین منابع اولیه می باشد . با توجه به محدودیت منابع خشکی و پیش بینی برای اتمام کلیه ذخایر و ظرفیتهای موجود ، منابع معدنی بستر اعماق دریا می تواند به عنوان جایگزینی مطمین در جهت جبران محدودیتهای منابع خشکی مطرح شود.
تحقیق حاضر با استفاده از روش تحلیلی ، توصیفی به بررسی مباحث عمده ای در خصوص کاوش و بهره برداری منابع مختلف طبیعی از بستر دریاها و قوانین حاکم بر این بخش و شرایط بهره برداری آنها می پردازد .
یافته های تحقیق حاکی از آن است که با توجه به اکوسیستم حساس و آسیب پذیر مناطق دریایی بویژه در بستر و زیر بستر دریاها و فقدان دانش لازم جهت انجام فرآیندهای استخراج در این مناطق ، خلاهای حقوقی و اجرایی در این حوزه احساس می شود.
بازنگری در مقررات و قوانین حقوق بین الملل بویژه حقوق بین الملل محیط زیست و انجام راهکارهایی نوین ، در فرآیند اکتشاف و معدنکاری با الزامات مربوط به توسعه پایدار و بهره برداری منطبق با شرایط و توان اکولوژیکی این زیستگاه ها ، از عمده ترین نتایج این پزوهش بوده که در این خصوص چندین راهکار و پیشنهاد نیز ارایه گردیده است .
-
حقوق سهامداران نهادی و سهامداران خرد در بازار سرمایه ایران
پریسا رضوان*،
نشریه تمدن حقوقی، پاییز 1403 -
توسعه اصل پیشگیری در نظام حقوقی تغییرات اقلیم
مونا دوانلو*، سید عباس پورهاشمی،
نشریه انسان و محیط زیست، پاییز 1403 -
پیش بینی تغییرات عرضه خدمات اکوسیستمی مرتبط با تنوع زیستی تحت تاثیر تغییرات کاربری اراضی در حوزه آبخیز شفارود استان گیلان
ستاره مهرخو، مهدی رمضانی*، ، مصطفی پناهی، سید مسعود منوری
نشریه علوم و تکنولوژی محیط زیست، مهر 1402 -
مکانیزم های حقوق مالکیت فکری در حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی منابع ژنتیک گیاهی
فاطمه علیزاده، محمدرضا پروین*،
نشریه انسان و محیط زیست، تابستان 1402