تاثیر اسانس و عصاره های متانولی، اتیل استاتی و هگزانی چویل (Ferulago angulata) بر تک یاخته تریکوموناس واژینالیس در شرایط برون تنی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 تریکومونیاز شایع ترین عفونت جنسی غیرویروسی در جهان می باشد که موارد مقاوم به درمان آن در حال گسترش است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره ها و اسانس چویل (Ferulago  angulata) بر تریکوموناس واژینالیس بود.

روش کار

در این مطالعه عصاره های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و اسانس اندام هوایی چویل تهیه و آزمایش تعیین حداقل غلظت کشنده (MLC) و تعیین درصد ممانعت از رشد (GI%) روی دو ایزوله بالینی تریکوموناس واژینالیس در شرایط هوازی و در مقابل مترونیدازول و کنترل انجام شد. نتایج آزمایشات بعد از 24 و 48 ساعت قرایت گردید.

یافته ها

بعد از 24 ساعت میزان MLC عصاره های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و اسانس  به ترتیب برابر 250، 500، 250 و 500 میکروگرم در میلی لیتر تعیین گردید. میزان MLC عصاره های اتیل استاتی و هگزانی بعد 48 ساعت به 250 و 125 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافت. میزان GI% در یک غلظت کمتر از غلظت کشنده برای عصاره ها و اسانس بعد از 24 ساعت از 39/3% تا 93/2% و بعد از 48 ساعت از 51/6% تا 95/1% تعیین گردید. همچنین میانگین میزان MLC مترونیدازول بعد از 24 و 48 ساعت 3/9 و 6/4 میکروگرم در میلی لیتر بدست آمد.

نتیجه گیری

نتایج این مطالعه نشان داد چویل دارای ظرفیت ضد تریکومونیایی می باشد. بنابراین لازم است تحقیقات بیشتری در جهت استخراج و خالص سازی اجزا سازنده اسانس و عصاره های آن صورت گیرد تا با آزمایشات تکمیلی در شرایط برون تنی و درون تنی روی آن ها، قضاوت دقیق تری در رابطه با توان ضدمیکروبی و ظرفیت استفاده از  این گیاه حاصل گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
62 تا 69
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2510662 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)