بررسی آگاهی و نگرش بهداشتی دانشجویان درباره واکسیناسیون HPV و ویروس پاپیلومای انسانی، یک مطالعه موردی در استان کرمانشاه
بیماری ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک بیماری خطرناک ویروسی با احتمال بروز سرطانهای بدخیم تناسلی میباشد. میزان واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در ایران بسیار پایین است و برنامهای برای واکسیناسیون HPV وجود ندارد. این مطالعه برای ارزیابی آگاهی و نگرش در مورد HPV ، باورهای بهداشتی نسبت به واکسیناسیون HPV فواید، موانع و قصد توصیه واکسیناسیون HPV برای دختران و پسران انجام شد.
مواد و روشها:
طرح مطالعه با استفاده از یک پرسشنامه مقطعی توصیفی در چهار بخش؛ سنجش دموگرافیک، آگاهی، نگرش و منابع اطلاعات برای 500 نفر از دانشجویان دختر و پسر در مراکز آموزش عالی استان درسال 1400 انجام شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید هییتعلمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و پایایی آن توسط آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. تحلیل داده ها با روش رگرسیون لجستیک و فاصله اطمینان 95٪ با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه18 انجام گرفت. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه رعایت شد.
یافتهها:
تفاوت معنی داری در آگاهی و نگرش افراد مشارکت کننده در پژوهش به ترتیب بر اساس جنسیت در زنان با 36/4%، مقاطع تحصیلات تکمیلی در زنان با 16/84% و رشتههای تحصیلی وابسته به علوم پزشکی با 30/25% دیده شد (P<0/05).
نتیجهگیری:
اگرچه هنوز برنامهای به منظور واکسیناسیون HPV در دانشگاهها ارایه نشده است، اما ترویج دانش عمومی در مورد واکسیناسیون HPV بین زنان و مردان جوان توسط اساتید بهداشت لازم است.