الگوهای هم نویسندگی و هم واژگانی مدارک اسکوپوس پژوهشگران دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران
هدف پژوهش حاضر تحلیل ساختار شبکه اجتماعی همنویسندگی و همواژگانی مدارک علمی تولیدشده توسط پژوهشگران دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس طی سالهای 2008 تا 2020 است.
روششناسی:
این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و توصیفی علمسنجی است که از نظر روششناسی با فنون تحلیل همرخدادی واژگان و تحلیل شبکه انجام شده است. دادههای گردآوریشده با استفاده از نرمافزار اکسل تجزیه و تحلیل شدند. برای ترسیم نقشهها از نرمافزار VOSviewer و جهت تحلیل شبکههای اجتماعی با استفاده از سنجههای مرکزیت از نرمافزار UCINet استفاده شد.
یافتهها:
یافتههای پژوهش نشان میدهد که در مجموع 236 مدرک توسط پژوهشگران دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در پایگاه اسکوپوس نمایه شده است. بیشترین همکاری در تولید این پژوهشها با کشورهای بریتانیا، استرالیا و دانمارک بوده است. سجادی، زالی و باقری، بهترتیب بیشترین تولیدات علمی را به خود اختصاص دادهاند. در مطالعه شبکه همواژگانی حوزه کارآفرینی در پایگاه اسکوپوس 13 خوشه موضوعی شناسایی شد که خوشه مدیریت زنجیره تامین بزرگترین خوشه است.
نتیجهگیری:
ازآنجاکه دانشکده کارآفرینی میتواند نقش فعالی در رشد اقتصادی کشور و افزایش نرخ اشتغال از طریق خوداشتغالی داشته باشد باید توجه بیشتری به این حوزه و پژوهشگران فعال و روندهای موضوعی آن داشت.
-
مطالعه کتابسنجی و تحلیل شبکه هم نویسندگی و خوشه های موضوعی پژوهش های هستان شناسی
ملوک السادات حسینی بهشتی، سهیلا خوئینی*، الهام اسمعیل پونکی
پژوهشنامه علم سنجی، بهار و تابستان 1402 -
تحلیل ساختار شبکه اجتماعی هم نویسندگی و هم واژگانی پژوهشگران ایرانی حوزه کیفیت زندگی با استفاده از شاخص های تحلیل شبکه اجتماعی
الهه حسن زاده دیزجی*، فریده عصاره، لیلا توکلی فراش، الهام اسمعیل پونکی
پژوهشنامه علم سنجی، بهار و تابستان 1401