مطالعه فعالیت های آنتی کولین استرازی در شرایط in vitro و in silico زهر خام ستاره شکننده اوفیوکوما اریناسئوس خلیج فارس- بوشهر

پیام:
چکیده:
زمینه

ستاره های شکننده، علاوه بر دفاع فیزیکی، قادر به تولید توکسین های شناخته شده ای می باشند که مسیول فعالیت های بیولوژیکی مختلف آن ها است. با توجه به فراوانی این زیست مندان دریایی در آب های ساحلی خلیج فارس و با علم به اثرات بیولوژیک متعدد آن ها، این مطالعه با هدف شناسایی متابولیت های ثانویه و ارزیابی فعالیت های in vitro و in silico آنتی کولین استرازی زهر خام اکینودرم اوفیوکوما اریناسیوس خلیج فارس انجام گردید.

مواد و روش ها

در این مطالعه، پس از لیوفیلیزاسیون نمونه ستاره شکننده، آزمون های LD50، فعالیت های مهارکنندگی کولین استرازی، شناسایی متابولیت های ثانویه و ارزیابی درون رایانه ای آن ها به ترتیب با روش های اسپیرمن-کاربر، اسپکتروسکوپی المن، کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) و روش محاسباتی داکینگ انجام گردیدند.

یافته ها

بر اساس نتایج، میزان LD50 نمونه 0.13±6.04 میلی گرم بر کیلوگرم بود. مقادیر IC50 مربوط به آنزیم استیل کولین استراز و بوتیریل کولین استراز آن ها به ترتیب 0.055±37/925 و نیز 0/02±5/388 میکروگرم بر میلی لیتر در مقایسه با استاندارد گالانتامین به دست آمدند. آنالیز GC-MS نمونه تعداد 25 ترکیب شیمیایی زیست فعال با ساختارهای مختلف نظیر آلکالوییدها، ترپن ها و استروییدها را نشان داد. نتایج محاسباتی ترکیبات نیز، نتایج تجربی را تایید نمودند. از این میان، ترکیب آلکالوییدی BS4 دارای بیشترین تمایل برای هر دو آنزیم بود.

نتیجه گیری

از نظر قدرت سمیت، نمونه زهر خام ستاره شکننده در گروه "خیلی سمی" قرار گرفت. آنالیز کروماتوگرافی گازی زهر خام، متابولیت های زیست فعال ثانویه متعددی با ساختارهای شیمیایی متفاوتی را نشان داد. نتایج تجربی و محاسباتی، روی فعالیت آنزیم های کولین استرازی نمونه نشان داد که زهر، به عنوان مهارکننده قابل ملاحظه آنزیم ها عمل می نماید. مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا ترکیب BS4 می تواند کاندیدای درمان بیماری آلزایمر باشد، مورد نیاز است.

زبان:
فارسی
صفحات:
297 تا 325
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2513713 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)