حذف تولوئن گازی توسط بیوفیلتر مخروط کاج/کمپوست: راه اندازی، عملکرد و بهینه سازی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

تولوین یکی از مهمترین ترکیبات آلی فرار است که علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، سلامت انسان را نیز تهدید می کند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین عملکرد بیوفیلتر مبتنی بر بستر مخروط کاج/کمپوست جهت حذف بخارات تولوین از جریان هوای آلوده انجام شده است.

روش بررسی

در این پژوهش یک بیوفیلتر با حجم L 19/468 طراحی و ساخته شد. بستر بیوفیلتر از دو قسمت به ارتفاعcm  26 تشکیل و با مخلوطی از کمپوست و مخروط کاج به نسبت حجمی 1:1 پر شد. پس از تلقیح بستر با لجن تصفیه خانه فاضلاب شهری و سازگار نمودن آن با تولوین، عملکرد بیوفیلتر در قسمت های مختلف بستر در غلظت تولوین ورودی g/m3 5/5-2/5 و زمان ماند بستر خالی(EBRT)  1/3، 1/7 و min 2/43 مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نتایج به لحاظ آماری نیز تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

در EBRT min 2/43 و غلظت های تولوین ورودی  g/m35/5-2/5 کارایی حذف به 100 درصد رسید. همچنین با کاهش EBRT از کارایی حذف کاسته شد. نتایج نشان داد که کارایی حذف در قسمت اول بستر بیوفیلتر بیشتر از قسمت دوم آن بود. در غلظت تولوین ورودی g/m3 2/62 و EBRT min 1/7، حداکثر ظرفیت حذف (ECmax) بیوفیلتر g/m3.min 2/74 بدست آمد.

نتیجه گیری

در کلیه شرایط بهره برداری بیوفیلتر، غلظت خروجی بیوفیلتر مخروط کاج/کمپوست، پایین تر از استاندارد WHO  (µg/m3260) بود. همچنین، ظرفیت حذف بالای بیوفیلتر قابلیت آن را در حذف تولوین از جریان گازهای آلوده تایید کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
493 تا 508
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2520044 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)