مقایسه تاثیر مصرف پروبیوتیک و ماساژ بر کولیک شیرخوارگی؛ یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

کولیک شیرخوارگی یک موقعیت استرس زا برای نوزاد و والدین است که علت و درمان قطعی آن هنوز مشخص نیست. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی ماساژ و مصرف پروبیوتیک بر کولیک شیرخوارگی انجام گرفته است.

روش بررسی

این کارآزمایی بالینی در مرکز طبی کودکان تهران در سال 400-1399 انجام یافت و 75 شیرخوار کولیکی براساس معیارهای روم 4 (ROM IV) وارد مطالعه شدند و به دو گروه ماساژ و پروبیوتیک تخصیص یافتند. تعداد 64 شیرخوار (34 نفر گروه ماساژ و 30 نفر گروه پروبیوتیک) مطالعه را کامل کردند. مدت مداخله 14 روز در نظر گرفته شد. گروه اول ماساژ شکمی با روغن زیتون به صورت دو بار در روز و گروه دوم قطره پروبیوتیک به صورت 5 قطره یک بار در روز دریافت کردند. ابزار مطالعه مقیاس سنجش روزانه کودک Barr بود. اطلاعات مربوط به سنجش کولیک شامل میانگین زمان گریه کولیکی، خواب و دفعات دفع شبانه روزی، در روزهای 1و7و14 به صورت درون گروهی و بین گروهی مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها

 ماساژ شکمی و مصرف پروبیوتیک هر دو موجب کاهش کولیک شیرخوارگی شدند (05/0>p)، اما گروه ماساژ نسبت به گروه پروبیوتیک کاهش بیش تری داشت (05/0>p).

نتیجه گیری

با توجه به این که روش ماساژ در کنترل کولیک موثرتر بود، لذا توصیه می شود که در مراقبت از شیرخوار مبتلا به کولیک از ماساژ استفاده شود که روشی غیردارویی، ایمن و ساده است و به راحتی می تواند توسط پرستاران به والدین آموزش داده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
322 تا 334
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2521693 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)