نقش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در صنعت سلامت و فیتنس
شبکه های مجازی بستری برای خرید و فروش محصولات مختلف می باشد. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل پیاده سازی استراتژی های کسب و کار بازاریابی محصولات مرتبط با سلامت در شبکه های اجتماعی بود.
در پژوهش مقطعی حاضر، جامعه آماری در مرحله کیفی 20 نفر از صاحبنظران بودند؛ که به روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. بعد از پیاده سازی مصاحبه های انجام شده، کدهای مفهومی از متن مصاحبه ها شناسایی شد و متن مصاحبه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها همزمان و به طور مستمر با جمع آوری اطلاعات انجام پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش نظریه داده بنیاد رویکرد (گلیزر، 1978) استفاده شد. همچنین در بخش کمی داده ها ابتدا برای غربالگری معیارهای شناسایی شده از بخش کیفی پژوهش از پرسشنامه دلفی استفاده شد و در مرحله دوم برای سنجش اعتبار عاملی معیارهای شناسایی شده در قالب سازه های مورد نظر از پرسشنامه استفاده گردید.
یافته ها:
با توجه به نتایج میتوان گفت برای اینکه ساز و کار اجرای فراهم شود، باید 1) استراتژی نوآوری، 2) استراتژی ارتباط با مشتری، 3) استراتژی زیر ساخت، 4) استراتژی توسعه، 5) استراتژی خدمات، 6) استراتژی نیروی انسانی متخصص، 7) استراتژی ترویج و تبلیغ، 8) استراتژی قیمتگذاری و 9) استراتژی محصولات مورد توجه قرار گیرند
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج می توان گفت که شبکه های مجازی بستری مناسب برای بازاریابی محصولات مرتبط با صنعت سلامت و فیتنس می باشد.