الگوی همکاری های بین الملل با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور
مقابله و مبارزه هدفمند با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور در عرصه بین الملل، نیاز دارد تا متناسب با ماهیت اقدامات مجرمانه، راهبردهای تهاجمی و پیشگیرانه لازم اتخاذ گردد، ازاین رو تحقیق حاضر باهدف ارایه الگوی همکاری های بین الملل با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور انجام شد.
این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد صورت گرفته است. مشارکت کنندگان پژوهش شامل خبرگان (وابستگان نظامی ج.ا.ایران در کشورهای منطقه و بین الملل، وزارت امور خارجه، وزارت کشور (امور بین الملل)، امور منطقه ای و بین الملل پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، پلیس بین الملل و پلیس امنیت ناجا و افسران مواد مخدر ناجا در کشورهای همسایه تا زمان رسیدن به اشباع نظری) و به تعداد 12 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی به عنوان مشارکت کنندگان تحقیق انتخاب شدند. به جهت تحلیل داده های کیفی از نرم افزار MAXQDA استفاده شد.
یافته های حاصل از تحلیل محتوای مصاحبه ها نشان داد، در فرایند همکاری های بین الملل با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور بایستی تعداد 3 بعد، 7 مولفه و 21 شاخص مدنظر باشد.
نتیجه گیری:
نتایج نشان داد ابعاد موثر در همکاری های بین الملل با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور، می توانند در قالب سه بعد 1- همکاری های منطقه ای و بین المللی دو یا چند جانبه، 2- تعامل و همکاری در خصوص اجرایی نمودن ماده 43 قانون مبارزه با مواد مخدر ج.ا.ایران در حوزه محموله های تحت کنترل و 3- تبادل اطلاعات محموله های مواد مخدر و روان گردان های نوظهور مطرح شوند. خروجی تحقیق حاضر منجر به ترسیم الگوی همکاری های بین الملل با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و روان گردان های نوظهور گردید.
-
ارکان جهت ساز صیانت امنیتی از دیپلماسی انتظامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی (رهنامه، اهداف و سیاست ها)
رسول حقیقت*، ، سعید کوچی، اکبر استرکی
نشریه مطالعات بین المللی پلیس، زمستان 1402 -
نقش اتباع خارجی در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر
*، ابراهیم قربانی، جعفر اقربائی فام
نشریه مطالعات بین المللی پلیس، پاییز 1402