مقایسه دامنه حرکتی مفاصل اندام تحتانی در افراد با و بدون اضافه وزن
هدف از پژوهش حاضر مقایسه دامنه حرکتی مفاصل اندام تحتانی در افراد با و بدون اضافه وزن بود.
روش ها:
جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان 25 تا 45 سال شاغل و در دسترس استان زنجان تشکیل دادند. این افراد که شامل 57 نفر بودند به دو گروه تقسیم شدند: 30 نفر با وزن نرمال(با میانگین سن 03/6±86/31 سال و شاخص توده بدنی71/1±86/21کیلوگرم بر مترمربع) و 27 نفر با اضافه وزن (با میانگین سن 03/6±55/35 سال و شاخص توده بدنی 40/1±86/27 کیلوگرم بر مترمربع). برای ارزیابی دامنه حرکتی ران، زانو و مچ پا از گونیامتر استفاده شد. پس از تعیین طبیعی یا غیر طبیعی بودن داده ها از طریق آزمون شاپیرو- ویلک، داده ها با توزیع طبیعی از آزمون پارامتریک تی مستقل و داده ها با توزیع غیر طبیعی از آزمون غیر پارامتریک یو من ویتنی تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها:
یافته ها نشان داد که بین دامنه حرکتی ران در هر دو پا در حرکات فلکشن، اکستنشن، ابداکشن، چرخش داخلی و چرخش خارجی، دامنه حرکتی زانو در هر دو پا در حرکت فلکشن و دامنه حرکتی مچ پا در هر دو پا در حرکت دورسی فلکشن و پلانتار فلکشن در دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت اما اختلاف بین این دو گروه در دامنه حرکتی در هر دو پا در حرکات اداکشن ران و اکستنشن زانو معنادار نبود.
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج حاضر به نظر می رسد که اضافه وزن می تواند باعث کاهش دامنه حرکتی در برخی حرکات در اندام تحتانی شود. در مورد علل این تفاوت محققین عوامل مختلفی را مطرح نمودند که برای مشخص شدن آن نیاز به مطالعات بیش تر می باشد.
-
Comparing the Knee Valgus Angle and Pattern of Dominant and Non-dominant Feet in Basketball Players With Dynamic Knee Valgus After Fatigue
Rashin Asadpour*, Aliasghar Norasteh
Physical Treatments Journal, Autumn 2024 -
Comparing Lower Limb Joint Angles in Basketball Players With Dynamic Knee Valgus Deficiency in Different Positions
Rashin Asadpour*, Aliasghar Norasteh
Physical Treatments Journal, Spring 2024