ارزیابی کارایی فیلترهای کاهش اسپکل در تهیه نقشه کاربری اراضی با استفاده از ترکیب تصاویر سنتینل1 و سنتینل2 (مطالعه موردی: بندر ماهشهر)
یکی از مهم ترین مسایل برنامه ریزی شهری، وجود نقشه های کاربری اراضی و پوشش زمین است. در دسترس بودن نقشه های کاربری اراضی موجب استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت های موجود در مناطق شهری و برنامه ریزی هدفمند می شود. این مطالعه، تاثیر فیلتر های کاهش اسپکل بر طبقه بندی کاربری اراضی با داده های ترکیبی سنتینل1 و سنتینل2 در بندر ماهشهر مورد بررسی قرار داده است. فیلتر های پرکاربرد باکسکار ، میانه ، فراست ، گامامپ ، لی ، لی بهبودیافته ، لی سیگما و همسایگی تطبیقی مبتنی برشدت بر روی تصاویر سنتینل1 اعمال شد، با روش تلفیق گرم-اشمیت داده های سنتینل 1 در هر دو قطبش VV,VH با باندهای سنتینل2 ترکیب شد. سپس با طبقه بندی کننده جنگل تصادفی اقدام به تولید نقشه کاربری اراضی شد. بالاترین عملکرد فیلتر را در ترکیب قطبش VH با باندهای سنتینل2 ، فیلتر IDAN با صحت کلی 76.64% و ضریب کاپا 0.72 ارایه می کند. همچنین در ترکیب قطبش VV با باندهای سنتینل2، فیلتر میانه با صحت کلی 76.6% و ضریب کاپا 0.7 بالاترین عملکرد را ارایه می کند. با توجه به محیط مورد مطالعه و حضور مناطق دارای رطوبت به این منظور ترکیب دو قطبش VV,VH بدون استفاده از باندهای سنتینل2 نیز مورد مطالعه قرارگرفت. بالاترین عملکرد را فیلتر باکسکار با صحت کلی 95.56% و ضریب کاپا 0.94 ارایه کرد. با توجه به نتایج، نقش داده های سار با هر دو قطبش در جداسازی بهتر مناطق دارای رطوبت بسیار با اهمیت است.
بندر ماهشهر ، سنتینل1 ، اسپکل ، جنگل تصادفی ، کاربری اراضی
-
ترکیب مدلهای نیمه تجربی سنجش از دور راداری برای بازیابی رطوبت خاک در فصل رشد گیاه مبتنی بر یادگیری ماشین
امیر صدیقی سامان، سعید حمزه*، ، عبدعلی ناصری، جمال محمدی معله زاده
مجله تحقیقات منابع آب ایران، بهار 1403 -
بررسی اثر ساختار شهری، پوشش گیاهی و داده های مورد استفاده بر صحت نقشه سطوح نفوذناپذیر شهری با تاکید بر داده های چند منبعی
علی عبدالخانی، سارا عطارچی*،
فصلنامه پژوهش های جغرافیایی برنامه ریزی شهری، بهار 1403