شناسایی عوامل موثر بر نگهداشت نیروی انسانی در دانشگاه های علوم پزشکی استان مازندران در شرایط بحران (کووید 19)
امروزه در شرایط بیماری کووید 19، حفظ و نگهداشت نیروی انسانی در دانشگاه های علوم پزشکی اهمیت دارد، لذا هدف پژوهش شناسایی و تدوین عوامل موثر بر جذب و نگهداشت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران در شرایط شیوع بیماری کووید 19 بود.
پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 25 نفر از خبرگان منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران بود که از روش تصادفی هدفمند و با استفاده از شیوه نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطللاعات از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل محتوا و تکنیک دلفی صورت پذیرفت.
مطابق با نتایج پژوهش، 2 بعد کلی جذب و نگهداشت منابع انسانی شناسایی شد. همچنین 11 مولفه شناسایی گردید که از مجموع 62 شاخص شناسایی شده 17شاخص به جذب و 45 شاخص به نگهداشت منابع انسانی اختصاص یافت.
به طور کلی می توان بیان کرد این که 11 مولفه عملیات نیرویابی یا استعداد یابی، نیروهای داوطلب، عملیات انتخاب، عملیات توزیع، عملیات اجتماعی کردن منابع انسانی، نظام جبران خدمت، حمایت سازمانی، کیفیت زندگی کاری، ایمنی و بهداشت، راهنمایی و مشاوره و رهبری، در شرایط بحران (شیوع بیماری کووید 19) بر جذب و نگهداشت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران موثر می باشد.
منابع انسانی ، جذب ، نگهداشت ، کووید 19
-
شناسایی شاخصهای سلامت سازمانی در ادارات آموزش و پرورش کشور-
علیرضا حبیبی بنافتی، کیومرث خطیرپاشا*، یوسف قلی پور کنعانی،
نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، امرداد و شهریور 1403 -
طراحی مدل ممیزی مدیریت منابع انسانی
حکیمه ایمانی، *، مجتبی طبری، اسدالله مهرآرا
فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، تابستان 1403