بررسی رابطه بین دین داری و اعتیاد زنان به مواد مخدر
زن در جامعه اسلامی نقش بسزایی بر دوش دارد و بهعنوان رکن اصلی خانواده محسوب میشود، بنابراین اعتیاد یک زن باعث متلاشی شدن بنیان خانواده میشود و آسیبهای فراوانی برای جامعه و خانواده در پی خواهد داشت. مساله اجتماعی اعتیاد زنان یک موضوع بسیار پیچیده و درهمتنیده است و عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و...بر آن تاثیر دارد که صرفا محققین در این پژوهش به بررسی رابطه بین متغیر دینداری (دو معرف بعد اعتقادی و بعد مناسکی) و اعتیاد زنان به مواد مخدر پرداختهاند. دلیل عمده انتخاب این موضوع افزایش معتادان زن در شهر قم و عدم انطباق این مسیله با مبانی فرهنگی و دینی در شهری که بهعنوان پایتخت فرهنگی و مذهبی ایران شناخته می شود است. این پژوهش در شهر مقدس قم و در سال 1398 انجام گرفت.
روش مطالعه حاضر کمی و از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مراجعهکنندگان به مراکز درمانی ترک اعتیاد تحت نظر سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در شهر مقدس قم میباشد و حجم نمونه 150 نفر به روش تمامکاری و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. داده ها با استفاده از نرمافزار Spss مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش نشان داد دین داری افراد تاثیری در اعتیاد زنان در شهر قم نداشته است.
با توجه به آسیبهای جبرانناپذیری اعتیاد زنان بر فرد، خانواده و جامعه ضرورت دارد برنامهریزیهای اساسی در جهت پیشگیری از اشاعه اعتیاد در بین زنان در سطوح سهگانه خرد، میانی و کلان صورت پذیرد.
-
تاثیر سبک زندگی بر مولفه های هویتی جوانان استان آذربایجان غربی
، فرشاد گودرزی*
فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، زمستان 1402 -
مدل سازی معادله ساختاری تاثیر مولفه های هویتی بر نگرش دانشجویان به فرهنگ ایثار و شهادت (مطالعه موردی:دانشجویان دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره))
، فرشاد گودرزی*، سید مصطفی حسینی
نشریه بصیرت و تربیت اسلامی، زمستان 1402