تدوین اهداف بازاریابی توریسم در ایران: با رویکرد گردشگری ورزشی فعال
امروزه گردشگری به صنعتی بسیار سودآور با رشد انفجاری تبدیل شده است و میتواند بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل کند. ایران پتانسیل بالایی برای بهره برداری از صنعت گردشگری در سطح بین المللی دارد. بنابراین، هدف تحقیق شناسایی و دسته بندی انواع جاذبه های گردشگری ایران و تدوین اهداف بازاریابی برای توسعه صنعت گردشگری ایران با استفاده از اهرم گردشگری ورزشی فعال بود.
روش تحقیق، گرنددتیوری با رویکرد استراوس و کوربین بود. روش نمونه گیری، نمونه گیری نظری بود. پس از انجام 31 مصاحبه با کارشناسان صنعت گردشگری و مطالعه سایر منابع، اشباع نظری حاصل شد.
یافته ها:
یافته ها نشان داد که 16 نوع جاذبه گردشگری در ایران وجود دارد: جاذبه های مذهبی، تاریخی، طبیعی، سلامت، تفریحی، میراثی، ورزشی، کویری، کوهستانی، حیات وحش، جزایر، روستاها، شهرها، شهری، فرهنگی-اجتماعی و خرید. نهایتا هشت هدف بازاریابی برای افزایش گردشگران بین المللی در ایران با استفاده از اهرم گردشگری ورزشی فعال و کسب درآمد بیشتر از این صنعت تدوین شد که عبارتند از: معرفی و تبلیغ جاذبه های گردشگری ورزشی فعال ایران در بین گردشگران مذهبی؛ تمرکز بر گردشگران روسی و چینی با ارایه جاذبه های بیابانی؛ بازاریابی جاذبه های ماجراجویی ایران؛ ارایه جاذبه های مختلف ایران در یک بسته محصول در بین گردشگران بین المللی؛ بازاریابی محصولات و صنایع دستی ایرانی در بین گردشگران بین المللی؛ بازاریابی اکوتوریسم برای روستاها و شهرهای هدف گردشگری ایران؛ بازاریابی جزایر ایرانی و جاذبه های ورزشی آبی آنها در میان گردشگران ثروتمند بین المللی؛ و بازاریابی برای جاذبه های سلامت ایران.
اصالت و ابتکار مقاله:
نویسندگان در این مقاله انواع جاذبه های گردشگری در ایران را شناسایی و دسته بندی کردند و تحلیلی درباره اهداف بازاریابی ضروری برای توسعه صنعت گردشگری در ایران با استفاده از اهرم گردشگری ورزشی فعال ارایه نمودند.