خصوصیات شکست دمای پایین مخلوط حاوی تراشه آسفالتی اصلاح شده با پودر لاستیک و جوانساز
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
بازیافت و استفاده مجدد از مصالح در دهه های اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته است. امروزه، مسایل زیست محیطی به دلیل محدودیت منابع و همچنین افزایش هزینه مواد جدید بسیار حایز اهمیت شده است. از آنجا که بیشتر راه های موجود در ایران از نوع آسفالتی می باشند، استفاده از تراشه آسفالتی و مصرف کمتر مصالح جدید می تواند به عنوان یک راه حل سازگار با محیط زیست مطرح گردد. در بازیافت تراشه های آسفالتی، نگرانی هایی در ارتباط با ترک های دمای کم وجود دارد . هدف از این پژوهش، بررسی خواص ترک دمای کم مخلوط های حاوی تراشه آسفالتی، به همراه مواد افزودنی دیگر، جهت معرفی مخلوطی با خصوصیات عملکردی معادل مخلوط آسفالتی پایه می باشد. به این منظور، دو درصد مختلف برای نمونه های آسفالتی (25% و 50% تراشه آسفالتی) در نظر گرفته شد. به منظور بهبود خواص چسبندگی آن ها، افزودن جوانساز سایکلوژن (10% وزنی قیر تراشه به عنوان درصد بهینه) و برای بهبود مقاومت مخلوط در برابر ترک خوردگی، پودر لاستیک (10% وزنی قیر جدید) در نظر گرفته شد. خواص مخلوط ها با آزمایش استقامت کششی غیرمستقیم و آزمایش خمش نیماستوانه بررسی شد. بازشدگی دهانه ترک در حین آزمایش خمش نیماستوانه به کمک تصویربرداری مشخص شد. مطابق این آزمایش، افزودن تراشه آسفالتی به نمونه پایه باعث کاهش انرژی شکست می شود. اما افزودن جوانساز و پودر لاستیک به نمونه های بازیافتی، خواص مخلوط در برابر رشد ترک را بهبود می دهد. طبق نتایج، مخلوط های آسفالتی حاوی تراشه آسفالت به همراه افزودنی ها، عملکردی برابر و یا حتی بهتر از مخلوط آسفالتی پایه داشتند. همچنین، شاخص ترکیبی انرژی شکست- بازشدگی دهانه ترک می تواند به عنوان معیار مناسبی جهت بررسی تاثیر تراشه آسفالتی و افزودنی های جوانساز و پودر لاستیک در نمونه های مخلوط آسفالتی استفاده شود.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 22
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2561434
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
بررسی آزمایشگاهی و مدلسازی عددی میکرومکانیکی رفتار ویسکوالاستیک ماستیک آسفالتی حاوی فیلر آهکی
*، ، علی خدایی
مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل، بهار 1403 -
Energy-Based Method for Evaluating Cracks and Resistance of Fiber Reinforced Ultra-High Strength Concrete under Impact Loads
Mehran Aziminezhad, Sahand Mardi, Abolfazl Shourestani, *,
Journal of Civil Engineering, Summer 2020 -
بررسی رفتار شکست و گسترش ترک مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با پلی فسفریک اسید (PPA) بر اساس آزمایش خمش دیسک نیم استوانه (SCB)
، *، آفرین خیراتی کازرونی،
مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل، زمستان 1398 -
Effects of Silica Fume and Nano-silica on the Engineering Properties of Kaolinite Clay
S. Ghavami, B. Farahani, H. Jahanbakhsh, F. Moghadas Nejad *
Journal of Civil Engineering, Summer and Autumn 2018 -
Comparison of Rut Susceptibility Parameters in Modified Bitumen with PPA
M. Khodadadi *, F. Moghadas Nejad, A. Khodaii
Journal of Civil Engineering, Summer and Autumn 2017